Лионел Меси за Интер Маями: Щастливи сме от решението, което взехме


Лионел Меси за Интер Маями: Щастливи сме от решението, което взехме
Снимка: Getty Images

2168 0

След приятелския мач, който Аржентина победи Австралия с 2:0, при която Лионел Меси вкара най-бързия си гол, в родината му излъчиха част от негово интервю. В него той говори за решението си да премине в Интер Маями, като го определя за "добро". Той не пропусна да коментира за пореден път триумфа на Световното в Катар.

Триумфът в Катар

"След като спечелих всичко на клубно и индивидуално ниво, ако не го бях направил с националния отбор, щях да пропусна нещо. Наслаждавах се на цялото Световно първенство толкова много, както никога преди. Знаех, че може да бъде последното ми световно първенство и ако не спечелим световното първенство, нямаше да бъда повече в националния отбор.

Днес, като световен шампион, не мога да напусна националния отбор и да не се насладя на всичко това. В същото време имах огромно самочувствие и спокойствие в групата, която имахме", сподели Меси.

"Доволни сме от решението"

Относно сегашната си ситуация, с взетото решение да отиде в Маями, Меси уверява: "Добре съм, въпреки че в началото идеята беше различна. Щастливи сме от решението, което взехме, готови сме и очакваме с нетърпение новото предизвикателство. Мисля, че това беше важна стъпка, но в същото време бяхме наясно какво означава".

"Мисля, че каквото и да се случи по пътя, винаги трябва да опитваш. И дано това е посланието към новото поколение, което толкова много ме следва, грижи се за мен и ме защитава. Искам да бъда запомнен като нормален, добър човек, извън спортната страна на нещата. И особено хората, които ме познават, като моите съотборници, да ме запомнят като добър човек". С най-бързия си гол в кариерата Меси успя да задмине едно своя бижу с Барселона в Шампионска лига (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички