"Няма да му е никак лесно": Рууни с предизвикателство към Лео Меси след трансфера в МЛС


"Няма да му е никак лесно": Рууни с предизвикателство към Лео Меси след трансфера в МЛС
Снимка: Getty Images

6121 0

Наставникът на Ди Си Юнайтед - Уейн Рууни, коментира трансфера на Лионел Меси в американската МЛС в Интер Маями. Британският специалист заяви, че аржентинецът безспорно е най-добрият футболист, но сподели, че и няма да му бъде никак лесно отвъд Океана.

"Той е най-добрият, просто е. По мое мнение той е най-добрият играч, който някога е играл играта, така че по това е различен. Очевидно фен базата около него ще бъде огромна и сигурен съм, че ще бъде огромна и комерсиално погледнато и за МЛС", категоричен бе Рууни, цитиран от "Metro".

"Ще кажа едно нещо: няма да му е никак лесно. Лигата е трудна и не мисля, че той просто ще дойде и ще "разбие" всичко и всички. Мисля, че Меси ще трябва да се адаптира към МЛС, защото това първенство е малко по-различно", добави още британецът.

Меси напусна Барселона, за да се присъедини към ПСЖ със свободен трансфер през летния прозорец на 2021 година. За два сезона с гигантите от Лига 1 той записа 75 мача в различни състезания, като отбеляза 32 и асистира за 35 гола. По-рано тази година той избра да продължи кариерата си в Интер Маями, а във Флорида го очаква апартамент, в който Меси ще живее в истинско охолство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички