Шедьовър в исторически ден за Меси донесе победата на Аржентина над Австралия (ВИДЕО)


Шедьовър в исторически ден за Меси донесе победата на Аржентина над Австралия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5487 0

Аржентина успя да се наложи с 2:0 над Австралия в приятелски мач, който се игра в Пекин, Китай този следобед. В герои за "гаучосите" се превърнаха Лионел Меси и Херман Пецела, които отбелязаха двете попадения в контролата.

Срещата започна страхотно за световния шампион. След само 79 секунди игра Лионел Меси успя да открие със страхотно попадение, което се оказа и най-бързото в неговата кариера. Аржентинецът се възползва от пас на Енцо Фернандес и с много техничен удар извън наказателното поле преодоля Матю Райън.

Video edited on Kapwing

В 28' Мичъл Дюк от "кенгурата" изпусна чудесен шанс да изравни, след като нанесе слаб удар, който бе спасен без особена трудност от Еми Мартинес. 10 минути по-късно Меси получи пас от Анхел Ди Мария, но Бълхата не успя да се възползва и ударът му мина над напречната греда.

След почивката доминацията на "Ла Албиселесте" продължи и аржентинците се поздравиха с втори гол. В 68' Родриго Де Пол центрира топката в наказателното поле на Австралия, а там над всички се извиси Херман Пецела, за да удвои преднината на "гаучосите" и да оформи крайния резултат в Пекин.

Video edited on Kapwing

Припомняме, че двете страни се изправиха една срещу друга на Мондиал 2022 в Катар на осминафиналите, а тогава аржентинците се наложиха с 2:1, за да продължат напред и впоследствие да спечелят надпреварата.

Следващата среща на Аржентина ще бъде срещу Индонезия на 19 юни (понеделник).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички