Лионел Меси вече се счита за най-титулуваният играч във футбола


Лионел Меси вече се счита за най-титулуваният играч във футбола
Снимка: Getty Images

2763 0

Нападателят на Интер Маями Лионел Меси стана най-титулуваният играч в историята на футбола. Тази нощ той спечели Купата на лигите със своя отбор и това стана 44-ти трофей в кариерата на аржентинеца, пише "Sports Illustrated".

Така 36-годишната звезда изпревари бившия си съотборник в Барселона Дани Алвеш, който е спечелил 43 трофеи. Въпреки че постиженията на бразилеца не са потвърдени единодушно - според различни версии той има от 42 до 46 титли.

Под съмнение се поставя победата в шампионата на Баия и Купа Нордесте през 2001 година. Тогава бекът играеше за Баия. Не всички броят и Суперкупата на Франция през 2018 година, тъй като Алвеш не беше в групата на ПСЖ, а също и успеха с Бразилия на младежкото световно първенство през 2003-та.

Меси има 10 победи в Ла Лига, 4 в Шампионска лига, 8 в Суперкупата на Испания, 7 в Купата на Краля и по 3 Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа с екипа на Барселона.

В състава на ПСЖ той спечели 2 пъти Лига 1 и веднъж Суперкупата на Франция. С Аржентина има победа на Мондиал 2022 и на Копа Америка, както и на Олимпиада, Финалисима и Световното младежко първенство. А ето защо Меси премина в Интер Маями, според добрия му приятел Серхио Агуеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички