Лионел Меси посочи защо това е било първата лятна ваканция, на която си изкарал добре


Лионел Меси посочи защо това е било първата лятна ваканция, на която си изкарал добре
Снимка: Getty Images

2040 0

Мегазвездата на световния футбол Лионел Меси най-сетне грабна това, което му убягваше толкова дълго време - трофей с националния отбор на Аржентина. Шесткратният носител на "Златната топка" го завоюва на Копа Америка през тази година, като във финала надделя над Бразилия.

Меси признава, че преди това критиките към националния му отбор са били твърде жестоки и че всички в тима са били третирани като провали. А след успеха това лято, Лео призна, че за първи път си е изкарал добре на лятната почивка.

"Денят, в който спечелихме Копа Америка, е красив. Не бяхме най-слабите, защото сме губили финали, нито сме най-добрите, защото спечелихме Копа Америка. Най-важното е всичко да остава на терена. Ако не сме успяли да спечелим, не сме. Само един отбор може да победи. Да достигнеш финал не е малко нещо, но ние не получавахме заслуги, дори напротив" - започна Меси.

"Преди бяхме третирани като провали, а не е лесно да спечелиш световно първенство (визира загубения финал от Германия). Първите 15 дни, след като напусках турнир с Аржентина, бях кисел, не исках да правя нищо. И след победата над Бразилия тази година това бе първата добра ваканция, която имах.

Някои медии ни третираха като провали. Казваха ни, че не обичаме тази фланелка, искаха да не играем повече за националния, а ние давахме най-доброто. Ние най-много искахме да сме шампиони, не всичко е победи и загуби" - допълни още той.

А до каква клауза в договора си с ПСЖ, която е срещу клуба, прибегна Меси за първи път?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички