Лионел Меси наниза пет гола на Естония и задмина Пушкаш


Лионел Меси наниза пет гола на Естония и задмина Пушкаш
Снимка: Getty Images

1748 0

Лионел Меси се превърна в първия аржентинец от 1942 година насам, който вкарва пет гола в един мач за страната си, след като отбеляза всичките попадения при разгромния успех на шампионите на Южна Америка над Естония в контролна среща.

На "Естадио Ел Садар" в Памплона седемкратният носител на "Златната топка" вкара два гола през първото полувреме и още три след почивката, за да повтори постижението на Хосе Мануел Морено срещу Еквадор от преди точно 80 години.

По този начин 34-годишният Меси вече има 86 гола за Аржентина и измести легендарния Ференц Пушкаш (84) във вечната ранглиста за най-много попадения на национално ниво. Пред звездата на Аржентина остават единствено големият му съперник Кристиано Роналдо (117), иранската легенда Али Даеи (109) и малайзиеца Махтар Дахари (89).

Така Аржентина завърши една много успешна седмица, след като преди няколко дни разби и Италия с 3:0 във Финалисима - мач между шампионите на Южна Америка и Европа, който се игра на стадион "Уембли" в Лондон (ето какво се случи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички