Лийдс с Груев продължи победната серия срещу последния, но не успя да се върне на второто място


Лийдс с Груев продължи победната серия срещу последния, но не успя да се върне на второто място
Снимка: Getty Images

553 0

Английският Лийдс продължи чудесната си серия през 2024 година, побеждавайки в първенството последния Родъръм. Отборът на българския национал Илия Груев се наложи с класическото 3:0 в мач от 31-ия кръг на второто ниво на футбола в Англия и остава непобеден през новата година. 

Груев започна титуляр за осми пореден мач във всички турнири, но беше сменен в 75-ата минута при резултат 3:0. на мястото му се появи Конър Робъртс.

Крисенсио Самървил помогна с 2 гола

Лийдс откри резултата в 10-ата минута, когато Патрик Бамфорд се разписа, макар гостите да имаха претенции, че е играл с ръка. В 52' Крисенсио Самървил покачи на 2:0, а в 60' той оформи крайното 3:0 от бялата точка.

Дузпата беше свирена заради нарушение на Питър Киосо срещу Самървил в наказателното поле, а потърпевшият реализира с ефектна паненка.

Успехът качи Лийдс на второ място в Чемпиъншип, но след победата на Саутхемптън над Хъдърсфийлд те се върнаха на третата позиция, която заемаха преди мача. Тимът на българина има 63 точки, с 12 по-малко от лидера Лестър. Родъръм пък е последен с едва 19 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички