180 минути не стигнаха: Лийдс с Груев отстрани Плимут след продължения и е на 1/8-финал за ФА Къп


180 минути не стигнаха: Лийдс с Груев отстрани Плимут след продължения и е на 1/8-финал за ФА Къп
Снимка: Getty Images

2921 0

Лийдс на Илия Груев се класира за осминафиналите на ФА Къп след победа с 4:1 над Плимут Аргайл в преиграване. Три от головете на тима на българина паднаха в продълженията, след като редовното време завърши с резултат 1:1. Първият мач завърши 1:1 също.

Груев започна титуляр за седми пореден мач и остана на терена до последната минута. Неговият тим откри резултата в 66', когато Ньонто се разписа, но в 78' Галоуей изравни. Лийдс дръпна отново в резултата в 97' след попадение на Самървил, а в 111' Рюте го направи 3:1. Крайното 4:1 бе оформено от Райън Харди, който си отбеляза автогол след центриране от корнер на Груев.

През първото полувреме българинът се представи стабилно, а въпреки че на Лийдс им липсваше острота в атака, а Плимут отправи повече изстрели към тяхната врата, частта завърши с нулево равенство.

Гостите бяха близо до това да открият резултата в 55-ата минута, но мощният удар на Джоузеф мина леко встрани от вратата. Единадесет минути по-късно Лийдс поведе след хубава атака.

Тя бе завършена от Уилфред Ньонто, който от границата на наказателното поле отправи много хубав изстрел, минал между краката на защитник и спрял се в мрежата на Плимут - 0:1.

Под проливния дъжд на своя стадион Плимут стигна до изравнителен гол в 78-ата минута. Брендън Галоуей се възползва от прецизно центриране при статично положение и успя с гърди да вкара топката в межата на Мелие - 1:1.

До края на редовното време никой от двата тима не взе надмощие и така се стигна до продължения. В 93' Джо Гелхард можеше да вкара гола на спокойствието за Лийдс, но нацели дясната греда.

Все пак, остите стигнаха до нов аванс в резултата в 97-ата минута след чудесна атака. Крисенсио Самървил получи отляво, овладя, смени посоката и със страхотен завършващ удар направи резултата 2:1 в полза на Лийдс и Груев.

Всичко се реши в 111', когато Жоржиньо Рюте засече страхотен пас на Самървил на границата на наказателното поле и намери вратата на Плимут за 3:1. Крайното 4:1 бе оформено в 117', когато Илия Груев изпълни страхотен корнер, а Райън Харди си отбеляза автогол.

Лийдс ще се изправи срещу победителя в преиграването между Челси и Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички