Лео няма спирка: Меси се прицели в рекорд на бивш съотборник в Барселона


Лео няма спирка: Меси се прицели в рекорд на бивш съотборник в Барселона
Снимка: Getty Images

3089 0

Лионел Меси ще получи шанса да изравни рекорда на бившия си съотборник в Барселона - Луис Суарес, като се превърне в най-резултатния футболист в южноамериканските квалификации за Световното първенство по футбол.

Нов рекорд?

Меси има 28 гола в квалификациите за световни финали в Южна Америка, докато Суарес има 29 попадения на сметката си с екипа на Уругвай. Ел Пистолеро обаче не бе избран от Марсело Биелса за предстоящите срещи и Меси има шанса да се изравни или дори да надмине бившия си съотборник в предстоящия цикъл от международни мачове. "Гаучосите" пък ще приемат Еквадор в ранните часове на 8 септември (петък).

Цялостно Меси може да се похвали със 103 гола в 175 мача за Аржентина. Победителят от Световното първенство по футбол през 2022-а сега е на прага на нов рекорд. След срещата с Еквадор, Аржентина се изправя срещу Боливия в квалификациите за Мондиал 2026 няколко дни по-късно - на 12 септември.

Меси и Суарес

Двете звезди са изключително добри приятели и постигнаха много, играейки на "Камп Ноу". Двамата, заедно с Неймар, формираха "смъртоносното" трио "MSN", което с попаденията си изведе каталунците до требъл през 2015 година и още много успехи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Меси задмина великите Кройф, Пушкаш и Пеле за да стане номер "1".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички