Лео Меси високо над всички: Топ 5 най-скъпоплатени футболисти в МЛС


Лео Меси високо над всички: Топ 5 най-скъпоплатени футболисти в МЛС
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

5852 0

Американската МЛС през последните години се превърна в често предпочитана дестинация, където част от футболните величия да завършат своите славни кариери.

Лигата предлага изкусителни възнаграждение, голям комфорт, спокойствие, професионално отношение и страхотна перскептива в цялостен план.

Същевременно първенството предлага значително по-ниски от европейските темпове на игра. Сезоните за по-къси, а задръстванията и дългите пътувания, които изтощават играчите, също отсъстват.

В допълнение - отборите от елита често се разполагат извън мегаполисите. Лигата предлага на състезателите и семействата им привлекателен и същевременно спокоен живот. 

Всички тези фактори правят САЩ все по-предпочитано място за футболистите в залеза на кариерите си. За това свидетелства категорично и настоящото трансферно лято, през което част от МЛС станаха играчи като Лео Меси, Серхио Бускетс, Жорди Алба и други. 

Какво обаче предлага първенството що се отнася до финансов аспект? Днес ще разгледаме играчите с най-солидни възнаграждения в американския футболен елит.

Топ 5 най-скъпоплатени футболисти в МЛС

5. Хавиер Ернандес - Чичарито

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид - Хавиер Ернандес, прави нова крачка в кариерата си, подписвайки с американския Лос Анджелис Галакси през зимата на 2020-а година.

Мигновено той се превръща в най-скъпоплатения играч в първенството, а тази си титла защитава умело през вече трите и половина сезона там.

За 83 мача във всички турнири с тима, Чичарито се разписва 39 пъти, към които добавя и 7 асистенции. Междувременно се превръща в голмайстор на всички времена за своята родина Мексико, радвайки се на възнаграждение от 7.4 милиона евро годишно.

4. Лоренцо Инсиние 

Само със 100 000 евро отгоре пък прибира бившата голяма звезда на Наполи - Лоренцо Инсиние. Към касата си годишно той прибавя 7.5 милиона евро (без бонусите) по договора си с Торонто.

През януари 2022-ра година нападателят шокира феновете на италианския гранд, напускайки посока САЩ. Тогавашният лидер на "небесносините" се раздели с клуба на своето сърце след 16 години, 434 мача, 122 гола, 95 асистенции 2 Купи и 1 Суперкупа на Италия.

Той триумфира с Италия на Европейското първенство през 2021-ва година, но така и не остава в страната, за да се зарадва на така дългоочаквания успех на "неаполитанците" в Серия А, който постигнаха през изминалия сезон, печелейки титлата.

За Торонто той може да се похвали с 27 срещи във всички турнири, в които записва 10 попадения и 4 голови подавания.

3. Джердан Шакири  

Бившият ас на Ливърпул - Джердан Шакири, през изминалата година се присъедини към Чикаго Файър, превръщайки се в най-скъпото попълнение в историята на клуба.

За правата му тимът плаща около 6.5 милиона долара. Нови 8.2 млн. пък прибавя към годишното му възнаграждение, с което измества Инсиние от върха на таблицата от най-скъпоплатени.

Към момента швейцарецът има регистрирани на сметката си 3 гола и 5 асистенции в 21 мача с фланелката на новия си отбор. Неговият опит бива сериозно оценяван и е определящ за лидерската му функция в съблекалнята и на терена.

2. Серхио Бускетс 

Едно от звездните нови попълнения на МЛС - Серхио Бускетс, заедно със своите бивши съотборници в Барселона - Лео Меси и Жорди Алба, избра да продължи футболния си път извън Европа.

Съвсем наскоро легендата на каталунците позира с фланелката на Интер Маями, който освен куп нови възможности, му предлага и втората най-скъпа заплата в първенството.

Дефанзивният халф ще получава по 10 милиона евро годишно. Близо толкова той доскоро прибираше и на "Камп Ноу". В крайна сметка обаче избра да се насочи към неговия изход.

1. Лео Меси

Едва ли за някого представлява изненада, че самият Лео Меси е на върха и на тази таблица. Легендарният аржентинец, който изненадващо реши да смени Европа със САЩ, ще подсили сериозно сметката си.

Световният шампион от Мондиала в Катар миналата година подсили редиците на Интер Маями, след като договорът му с ПСЖ изтече в края на юни. Той дори вече записа официалния си дебют, допринасяйки с великолепно попадение от пряк свободен удар срещу Крус Азул в турнира Купа на лигите.

7-кратният носител на "Златната топка" сам ще прибира значително повече в сравнение с всички от изброените си по-горе колеги. Нещо повече - заплатата на "ла пулга" е почти двойна на всичките му съотборници, взети заедно.

Общо останалите футболисти на "чаплите" ще си делят около 24 милиона евро годишно. Договорът на Меси от своя страна му осигурява свежи 54 милиона евро в рамките на сезон.

Любопитен факт е, че аржентинецът все още прибира пари и от Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички