Легендата Ариго Саки посочи защо не би искал Феномена в своя отбор


Легендата Ариго Саки посочи защо не би искал Феномена в своя отбор
Снимка: Getty Images

1249 0

Бившият треньор на Милан Ариго Саки сподели, че не би искал да е имал в отбора си бразилеца Роналдо. Италианецът е работил с Феномена, когато беше директор в Реал Мадрид, но никога не го е тренирал.

"Работих с Роналдо, когато бях технически директор на Реал Мадрид, но не бих привлякъл такъв играч в своя отбор, защото заради него ще се наложи да правя изключения.

Винаги съм искал всичките ми 11 футболисти да работят като едно цяло. Ако нападателят се връща бавно на своята позиция, Вие играете с десет души. Ако такива играчи са двама в тима, оставате с девет души. Такъв подход важи и за защитниците - те трябва да помагат на тези, които са разположени по-горе", каза Саки, цитиран от "FourFourTwo".

76-годишният днес треньор работи в Милан в периодите 1987 - 1991 и 1996-1997 година. С "росонерите" той спечели Серия А (1987-88), Суперкупата на Италия (1988), Шампионска лига (1988-89 и 1989-90) и още няколко трофеи. А ето кого Роналдо смята за най-добрия човек в света на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички