УЕФА награждава Ариго Саки със специална награда


УЕФА награждава Ариго Саки със специална награда
Снимка: Getty Images/Guliver

1012 0

Бившият треньор на Милан Ариго Саки ще получи Президентската награда на УЕФА преди жребия за груповата фаза на Шампионската лига в четвъртък.

Наградата на УЕФА е за "надхвърляне на спортните успехи" и се дава от съвсем скоро, като през миналата година беше връчена на Симон Кяер след случилите се събития с Кристиан Ериксен по време на Евро 2020.

"Тази награда е признание за професионални постижения и почита наследството, оставено от изключителни личности във футболната игра. Много малко хора са променили философията на играта по начина, по който Ариго Саки успя, така че самият спорт да може да се наблюдава в две епохи - преди и след Саки. Безкрайните тактически иновации, които той въведе, днес са в основата на всяка футболна книга, написана от поколения треньори, които го последваха", заяви Чеферин.

"Саки преоткри характера на екипната работа, който надхвърля чистата хармония на терена. Перфектният синхрон и мисленето на победител, независимо дали играеш у дома или като гост, се чувстваха почти свръхестествено през 80-те години. Точно това разделя съвършенството от величието", добави президентът на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички