Късен гол донесе точка на обезкървения Габон срещу Гана


Късен гол донесе точка на обезкървения Габон срещу Гана
Снимка: Getty Images

1423 0

С късен гол Габон се пребори за точка в двубоя от груповата фаза на Купата на африканските нации срещу Гана тази вечер. "Черните пантери" губеха с 0:1 до 88-ата минута след ранно попадение на Андре Аю, но гол на резервата Алевина им спечели точката и почти сигурно класиране в следващата фаза. "Черните звезди" остават на трета позиция, а Габон е втори. Лидер е Мароко с 6 точки.

Габон и в този мач беше без част от звездите си в лицето на Пиер-Емерик Обамеянг, Марио Лемина и Аксел Мейе, които бяха с коронавирус. Преди двубоя стана ясно, че те вече са чисти от вируса, но страдат от последствия от заразяването и е било решено да не се рискува с включването им в мача.

Аю откри за Гана в този "междусъседски" мач в 18-ата минута. Той получи добро подаване фронтално пред вратата на Габон и с мощен удар намери долния десен ъгъл на съперника.

"Черните пантери" имаха нелош шанс да изравнят в 59-ата минута, когато Алевина се озова сам срещу вратаря, но падна след намеса на бранител, преди да е отиграл. В това време стражът Уолакот бе излязъл и улови.

Отборът на Гана заигра по-дефанзивно, макар да имаше добър шанс да поведе с 2:0 в 80-ата минута. Тогава Джордан Аю стреля от пряк свободен удар и само сантиметри го разделиха от целта.

Габон обаче не се отказа до края и стигна до изравнително попадение в 88' - Алемина завърши смел свой пробив с изстрел с левия крак по диагонала и намери мрежата на Уолакот за 1:1. Битката между двата тима завърши с грозни сцени - двата тима си устроиха меле и се стигна до ненужния червен картон на Бенжамин Тете от Гана. Виновникът бе побързал да се прибере в съблекалнята, а съдията се наложи да бъде заобиколен от жив щит от стюарди.

Така с 4 точки в актива си Габон е почти сигурен участник в следващата фаза на турнира, докато Гана, въпреки че е със същия актив, трябва да даде всичко от себе си в последния си мач в групата - срещу Коморите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички