Купа на Африка: С кански мъки и "намигване от съдбата" в края, Сенегал успя да прекърши Зимбабве


Купа на Африка: С кански мъки и "намигване от съдбата" в края, Сенегал успя да прекърши Зимбабве
Снимка: Getty Images

1561 0

Един от големите фаворити за Купата на африканските нации Сенегал успя да победи изключително трудно тоталния аутсайдер Зимбабве в първия си мач от турнира на южния континент. Единственото попадение в мача бе дело на Садио Мане, който се разписа от дузпа в заключителните секунди!

В състава на символичните домакини личаха имената на Фоде Бало-Туре от Милан, Абду Диало и Идриса Гей от ПСЖ, Буна Сар от Байерн Мюнхен, Шейк Куяте от Кристъл Палас и разбира се - Садио Мане от Ливърпул. Вратарят на Челси Менди не взе участие в мача заради положителен тест за Ковид-19!

В 24-ата минута Нолидж Мусона блесна с чудесно спасяване срещу нападателя на мърсисайдци, а в 48-ата и 69-ата Папе Абу Сисе и Буна Сар пропуснаха изгодни ситуации, за да донесат трите точки на "белите". В 85-ата минута пък Хадебе от Зимбабве можеше да шокира тотално фаворитите, но нанесе много слаб удар от добра позиция в наказателното поле.

Секунди преди края на даденото от съдията 4-минутно продължение, удар на футболист на Сенегал от границата на наказателното поле срещна ръката на Мадзонгве, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Садио Мане и с мощен удар донесе важните три точки на своя отбор.

Макар и да бе аутсайдер и да владееше по-малко топката, отборът на Зимбабве създаде цели 11 голови положения, докато тези за Сенегал бяха с четири повече.

В 18:00 ч. наше време започва и втората среща от тази Група В между отборите на Гвинея и Малави. Пълната ТВ програма на турнира можете да откриете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички