Кристиано Роналдо се провали: Ал Насър загуби битката за титлата в Саудитската Про лига (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо се провали: Ал Насър загуби битката за титлата в Саудитската Про лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6870 0

Кристиано Роналдо и неговият Ал Насър не успяха да победят Етифак като гост в мач от предпоследния кръг на саудитската Про Лига, завършвайки наравно 1:1. По този начин "жълто-сините" се сбогуваха с всички шансове за титлата, а Ал Итихад може да се нарече новия шампион на Саудитска Арабия. 

Новият шампион Ал Итихад спечели своя мач с 3:0 над Ал Фейха и по този начин дръпна с пет точки пред втория Ал Насър (64) с 69 пункта в актива си. 

Резултатът бе открит от домакините в 43' чрез Юсуф Ниакате. Таранът на Етифак се възползва от чудесна контраатака и наказа Ал Насър. Резултатът бе изравнен от Луис Густаво в 56-ата минута, а Кристиано Роналдо бе сменен в 84'. Андерсон Талиска можеше да вкара дълбоко в добавеното време, но опитът му от свободен удар срещна напречната греда. 

В следващия мач Ал Насър излиза срещу Ал Фатех, а Етифак ще мери сили с Ал Адала.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста равностойно, а в 20-ата минута се стигна до първата по-сериозна възможност за гостите от Ал Насър. Те организираха атака, която мина през Кристиано Роналдо. Гариб бе изведен в наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата с хубав, техничен удар. 

В 34' Кристиано Роналдо получи хубав пас и проби на фланга. Той нанесе удар от дистанция, но опитът му мина над противниковата врата. Само 9 минути по-късно домакините излязоха напред в резултата, след като организираха чудесна контраатака, която бе завършена по блестящ начин от Юсуф Ниакате.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48' Ал Насър получи правото да изпълни свободен удар, разбира се, зад топката застана Кристиано Роналдо, но не създаде проблеми на противниковия страж.

В 56' другата голяма звезда на Ал Насър Луис Густаво успя да изравни. Бразилецът се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и с много техничен удар от дистанция простреля противниковия страж за 1:1.

Video edited on Kapwing

В 69' домакините можеха да си върнат преднината в резултата, след като Хазази бе изведен сам срещу Роси. Полузащитникът обаче стреля право в ръцете на стража и не го затрудни. Последва шанс за един от офанзивните футболисти на Ал Насър, но и той не успя да се разпише.

Луис Густаво отново вкара топката във вратата на домакините в 80', но след дълго разглеждане с ВАР, то бе отменено поради засада в изграждането на атаката. Дълбоко в добавеното време на мача пък (96') Андерсон Талиска си пробва късмета от пряк свободен удар и нацели напречната греда.

СЪСТАВИ

Етифак: Виктор, Мовалад, Тисеран, Ал Досари, Велковски, Ал-Катиб, Хазази, Йоздемир, Слити, Ал Гамди, Ниакате

Ал Насър: Роси, Султан, Аламри, Лаями, Конан, Бушал, Алкайбари, Густаво, Гариб, Талиска, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Ал Насър се намира на втората позиция във временното класиране с актив от 63 точки - 3 по-малко от лидера в шампионата Ал Итихад при оставащи още 2 мача до края на кампанията в Саудитска Арабия. Днешният съперник Етифак пък е десети с 33 пункта в актива си.

Формата и на двата съперника не е от най-добрите. Ал Насър е с три победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си пет мача, а Етифак е с 3 поражения и 2 успеха в последните си пет.

Двата тима се изправиха един срещу друг на 22 януари, а тогава Ал Насър се наложи с минималното 1:0 след гол на Андерсон Талиска, който се оказа решаващ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички