В търсене на нови върхове: 6 идеални следващи дестинации пред Кристиано Роналдо


В търсене на нови върхове: 6 идеални следващи дестинации пред Кристиано Роналдо
Снимка: GettyImages

4719 0

Безспорно, Кристиано Роналдо е един от най-великите футболисти и атлети на всички времена. Легендарният португалец покорява върхове, каквито колегите му не могат дори да сънуват.

Вече на 38, легендарният португалец е далеч от най-славните си години. За величието му обаче достатъчно красноречиво свидетелства фактът, че макар и напредналата си "футболна" възраст, той се превърна в най-скъпоплатения спортист в историята. В края на изминалата година саудитският Ал Насър "позлати" голмайстора с изумителните 200 млн. евро годишно, за да облече фланелката на техния тим.

Това се случи след грандиозни скандали между футболиста и Манчестър Юнайтед. И в Близкия Изток нападателят отново е главно действащо лице със своите 14 гола и 2 асистенции в 15 мача.

Все по-чести обаче стават слуховете, че на Кристиано не се харесва да е далеч от европейския футбол. Много вероятно е той да напусне "рицарите на Наджд" след края на сезона и отново да насочи поглед към Стария континент.

Как изглежда Топ 6 на най-добрите опции за следващ клуб пред Роналдо?

Реал Мадрид

Без съмнение, Кристиано Роналдо прекарва най-успешния период в кариерата си в испанския колос Реал Мадрид. Именно годините му на "Сантяго Бернабеу" пораждат въпроса дали той всъщност не държи приза за най-велик футболист в историята.

В продължение на 9 години той брани бялата фланелка, носейки във витрината на "кралете" десетки отличия. С екипа на "лос бланкос" португалецът записва 450 гола и 131 асистенции в 438 мача, печелейки 5 "Златни топки", 4 Шампионски лиги, 2 пъти Ла Лига, 2 Купи и 2 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на УЕФА, 3 пъти Световното клубно първенство, както и Европейското през 2016 г. с Португалия.

Роналдо най-вероятно няма да е същият "извор" на попадения за "белия балет" при евентуално завръщане. Той обаче може да допринесе много в атака, партнирайки си с бившия си съотборник Карим Бензема и помагайки на по-младите играчи с безценния си опит, характер и лидерски качества.

Известно е, че Кристиано обича да е под светлините на прожекторите, докато Бензема също далеч не е първа младост. Това прави подобен трансфер нетолкова вероятен.

Челси

Главната задача пред треньора и ръководството на Челси по време на летния трансферен прозорец ще бъде намирането на подходящ централен нападател.

Върхът на атаката е една от най-куцащите зони в редиците на "сините" през настоящия сезон, което им отрежда и незавидното 12-то място във Висшата лига. Ясно е, че лондончани не се свенят да пръскат пари по желани играчи предвид похарчените над 600 млн. евро за нови попълнения в рамките на по-малко от година.

Звездата на Наполи Виктор Осимен бива считан за една от големите цели на тима от "Стамфорд Бридж". В Италия обаче се твърди, че таранът е решен да остане в страната, докато Кристиано има дългогодишен и успешен опит на Острова и представлява идеалната по-краткосрочна сделка.

Ужасният сезон на "сините" обаче прави невъзможно участието в европейските клубни турнири, където Роналдо има силно желание да се подвизава.

Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен е един от най-успешните и постоянни клубове в Европа през новия век. С напускането на суперзвездата Роберт Левандовски, който пое към Барселона обаче, започнаха и проблемите за баварците.

Германският колос се затруднява и у дома, и на европейската сцена. Тимът бе отстранен безапелационно от Шампионска лига след общ резултат 1:4 в 1/4 финалите срещу Манчестър Сити. В Бундеслигата пък отборът е изправен пред първия си крах от сезон 2011/12 г. Кръг преди края вечният съперник Борусия Дортмунд е лидер в класирането с 2 точки преднина.

В предни позиции Томас Тухел разполага с футболисти като Лирой Сане, Серж Гнабри, Кингсли Коман, Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Садио Мане. Централният нападател Ерик Максим Чупо-Мотинг обаче се затруднява с ролята си на единствен голмайстор за отбора.

Макар и на 38, Роналдо изглежда далеч по-надеждна опция от германеца, а почти сигурното редовно участие в Шампионска лига прави клуба изключително апетитна хапка.

Рома

Жозе Моуриньо прави истинска революция в Рома. Неговият тим стигна до финал в Лига Европа, след като в предходния сезон триумфира в Лигата на конференциите. Евентуален успех във втория по сила европейски клубен турнир пък ще му даде шанс да щурмува първия такъв през следващата кампания.

Един Джеко и Оливие Жиру водят повече от страхотно атаката на "римските вълци", но появата на Роналдо би означавала сериозна конкуренция в негово лице.

Наставникът и аса на Ал Насър вече имат съвместен опит. Под ръководството на Специалния нападателят има впечатляващите 168 попадения и 49 голови подавания в едва 164 срещи. Освен това, двамата са и сънародници.

Спортинг Лисабон

Роналдо може да затвори кръга, завръщайки се там, откъдето започна всичко. Величествената му кариера стартира в португалския Спортинг, с който той има силна връзка и до ден днешен. 

Всички в родината му го очакват с нетърпение. Там той ще получи огромна любов и шанс да издигне клуба от своето детство на ново ниво. Със представителния тим на "аристократите" Кристиано има едва 31 двубои, 5 гола и 6 асистенции, след което преминава в Манчестър Юнайтед. Би било прекрасно, ако историята на един от най-големите на терена приключи в отбора, който предначерта пътя му към големия футбол.

Нюкасъл

Последните 2 години феновете на Нюкасъл имат сериозни поводи за празненства. Клубът бе поет от нови, изключително богати собственици, които го върнаха в борбата за челните места във Висшата лига.

Кристиано би донесъл много на "свраките", ако успеят да го привлекат. Португалецът ще донесе огромни приходи на англичани, а освен това има шанс да запише златна страница в новата им история, вдигайки имиджа на клуба на нови висоти.

Нюкасъл се представя великолепно през настоящия сезон. Тимът е 3-ти в класирането на елита с гарантирано място в Шампионска лига. Еди Хау се нуждае от лидери и играчи с опит на най-високо ниво. Какъв по-добър пример от Кристиано Роналдо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички