Кристиано Роналдо изненада: Лигата на С. Арабия има потенциал да бъде в топ пет в света


Кристиано Роналдо изненада: Лигата на С. Арабия има потенциал да бъде в топ пет в света
Снимка: Getty Images

1777 0

Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо, който през зимата подписа с Ал Насър в Саудитска Арабия за 200 милиона евро на сезон, вкара важен гол за своя тим във вчерашната победа над Ал Шабаб и по този начин сложи край на спекулациите, че търси завръщане в Европа.

Роналдо отбеляза майсторски гол, за да завърши страхотния обрат на Ал Наср за триумф с 3:2 след пасив от 0:2 и да остане в надпреварата за шампионската титла.

След мача той посочи, че потенциалът на саудитите е огромен и че в бъдеще лигата ще бъде в топ пет в света. Това не е първият път, когато португалецът твърди нещо подобно и посочи, че саудитският елит може да бъде равен на Висшата лига, Ла Лига или Серия А.

"Саудитската лига се подобрява и следващият сезон ще бъде още по-добър. Стъпка по стъпка и лигата на Саудитска Арабия има потенциал да бъде в топ пет в света. Но отнема време, играчи и инфраструктура. Тази страна има брилянтни хора и огромен потенциал", каза Роналдо пред медиите.

Ал Насър се намира на втората позиция в местното първенство - на 3 точки зад лидера Ал Итихад, два кръга преди края на кампанията.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какви санкции очакват Роналдо, ако той напусне Ал Насър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички