Кристиано Роналдо се доближи до нов рекорд в кариерата си, и то без да играе


Кристиано Роналдо се доближи до нов рекорд в кариерата си, и то без да играе
Снимка: Getty Images

1627 0

5-кратният носител на "Златната топка" - Кристиано Роналдо, е все по-близо до покоряването на още един рекорд в своята цветуща кариера. Нападателят постигна това след победата на националния отбор на Португалия над Люксембург с 9:0 и то... без да играе.

Роналдо е близо до историята

Звездата на Ал Насър е напът да си гарантира рекордно шесто участие на Европейско първенство през 2024 година в Германия. За целта обаче Португалия трябва да победи Словакия у дома и да се надява Люксембург да не надделее над Исландия на 13 октомври.

Припомняме, че преди срещата с Люксембург Кристиано натрупа жълти картони, които му забраниха да вземе участие в последния мач на "мореплавателите", но това не им попречи да сразят своя опонент.

Преди Люксембург Роналдо игра във всичките пет квалификации за Евро 2024, като отбеляза точно пет пъти. Неговият отбор вече е потенциално на една победа от класиране за финалите в Германия, след като регистрира 18 точки от първите си шест мача.

Португалия, Франция и Шотландия са единствените три отбора, които имат 100-процентов актив от победи в квалификациите за европейското догодина. "Петлите" и британците обаче са изиграли един мач по-малко в сравнение с тима, воден от Роберто Мартинес.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Роналдо ядоса своите сънародници с изказване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички