Бивш треньор в Манчестър Юнайтед: Роналдо загуби съблекалнята заради огромните си изисквания


Бивш треньор в Манчестър Юнайтед: Роналдо загуби съблекалнята заради огромните си изисквания
Снимка: GettyImages

3975 0

Кристиано Роналдо се издигна до топ ниво и представяне на терена по време на първия си период в Манчестър Юнайтед, спечелвайки три титли от Висшата лига, Шампионска лига и първата от петте си награди "Златна топка". Той блестеше във всепобеждаващия отбор на Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън и изгради репутацията си на безмилостен състезател, предназначен за върха.

В скорошно интервю за Sky Sports бившият треньор на Манчестър Юнайтед Майк Фелън си спомни за работата със суперзвездата на футбола по време на двата му престоя на "Олд Трафорд". Фелън беше асистент на Фъргюсън, когато португалското крило за първи път пристигна в Англия, както и, когато 36-годишният Роналдо се завърна през 2021 г.

Фелан припомни, че решимостта на Роналдо да подобри себе си е била очевидна от самото начало. "Първият път, предизвикателството беше, че Кристиано дойде в Манчестър Юнайтед, знаейки в собственото си съзнание, че ще бъде най-добрият в света".

"Опитахме се да го интегрираме в отбора и той реагира брилянтно. Неговата работна етика и практика бяха фантастични и това се отрази на играчите. Те знаеха, че там има някой специален", сподели Фелан.

Роналдо е "предизвикал" треньори в Манчестър Юнайтед

Фелън стана асистент на Фъргюсън през 2008 г. след осем години работа с втория отбор на Юнайтед. Той описа Роналдо като "наистина добра личност, трудолюбив и предизвикателен", но призна, че може да бъде взискателен. "Той ме предизвика като треньор, Карлос Кейрош като треньор и сър Алекс като мениджър. Но това е добре, защото те отвежда на друго ниво".

Той добави, че амбициозността на нападателя е очевидна от самото начало и той не е бил изненадан да види Роналдо да премине в Реал Мадрид след изключително последователни шест години с Юнайтед.

Разочарован от "стандартите" при завръщането на Юнайтед

След като напуснаха доминиращия Манчестър Юнайтед на Фъргюсън, Фелън и Роналдо се завърнаха на "Олд Трафорд" по време на мениджърския престой на Оле Гунар Солскяер. Въпреки някои успехи, клубът падна значително от своя връх в Шампионска лига.

"Вторият път той дойде много по-възрастен и много по-уверен, със силна воля. Той все още имаше изключително високи стандарти и беше страхотен за работа, но вероятно бих казал с по-твърдо мислене. Той беше в Манчестър Юнайтед, беше винаги присъстващият в Португалия, беше в Мадрид".

"Хареса ми, защото той не искаше неговите стандарти да паднат, той искаше стандартите на другите хора да се повишат. Спомням си някои моменти, когато той натискаше и натискаше силно и не получаваше много реакция или отговор. И имаше разочарование". Само преди няколко дни пък Португалия записа рекордна победа, но без Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички