"Кристиано е важен, но...": Мартинес отговори по-силна ли е Португалия без Роналдо


"Кристиано е важен, но...": Мартинес отговори по-силна ли е Португалия без Роналдо
Снимка: Getty Images

1399 0

Кристиано Роналдо бе наказан за двубоя на Португалия срещу Люксембург от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година. Въпреки това "мореплавателите" записаха исторически разгром и успех с 9:0.

След срещата селекционерът на европейския шампион от 2016 година Роберто Мартинес бе запитан дали този отбор на Португалия не е по-добър без голямата си легенда и капитан Роналдо. Мартинес посочи, че отборът е показал, че може да печели и без Кристиано, но и че той е важен за отбора и Португалия има нужда от него.

Освен това Мартинес похвали и нападателя, който замества Кристиано Роналдо в националния отбор - Гонсало Рамош. Именно заради него петкратният носител на "Златната топка" загуби титулярното си място на Световното първенство в Катар.

"Гонсало Рамош показа какво може, Диого Жота стори същото. Имаме нужда от футболисти, които са на необходимото ниво, за да печелят мачове. Съставът е специален. Няма нужда да ги сравняваме. Кристиано е важен, но показахме, че нашият отбор е готов да печели и без него.

Кристиано Роналдо има свой начин на работа и е изключително важен за отбора. Той и Пепе са важна част от тима, носят много стойност и опит. харесва ми желанието на Кристиано. Той прекара два дни с групата, но остави духа и енергията си" - сподели Мартинес. Вижте как Португалия записа рекордната си победа без Кристиано Роналдо (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички