Без Кристиано Роналдо! Португалия записа рекордната си победа (ВИДЕО)


Без Кристиано Роналдо! Португалия записа рекордната си победа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5571 0

Португалия разби с 9:0 Люксембург в среща от европейските квалификиции. Така „мореплавателите“ записаха рекордната си победа в историята. Те я постигнаха без суперзвездата Кристиано Роналдо, който не игра заради наказание.

Успехът на практика почти гарантира класирането на португалците на Европейското първенство в Германия. Избраниците на Роберто Мартинес са с 6 победи от 6 мача и с пълен актив от 18 точки на първото място в класирането. Головата им разлика е повече от впечатляваща, след като нямат и допуснат гол във вратата си – 24:0. Гостите от Херцогството остават на третата позиция с 10 пункта.

Само в двете срещи срещу Люксембург те забиха общо 15 попадения след успех с 6:0 като гост. Отборът от Херцогството пък регистрира най-тежкото си поражение. В състава на Люксембург като титуляр игра защитникът на ЦСКА Енес Махмутович.

Трима играчи на Португалия реализираха по 2 гола за историческата победа защитникът Гонсало Инасио (12 и 45+4), Гонсало Рамош (18 и 34) и Диого Жота (57 и 77), а по веднъж се разписаха Рикардо Орта (67), Бруно Фернандеш (83) и Жоао Феликс (88).

Още от самото на срещата домакините не оставиха съмнение в превъзходството си. Инасио откри резултата в 12-ата минута с глава след центриране на Бруно Фернандеш. Само 6 минути по-късно Бернардо асистира на Гонсало Рамош за 2:0.

Четвърт час след това нападателят на ПСЖ реализира втория си гол в срещата за 3:0. В добавеното време на първото полувреме Инасио отново с глава вкара второто си попадение и португалците се оттеглиха на почивката с преднина от 4:0.

След антракта голеадата продължи с пълна сила. Диого Жота се разписа за 5:0 в 57-ата минута, а 10 минути по-късно Рикардо Орта разстреля вратаря Антъни Морис с шут дъгата на пенална – 6:0.

В 77-ата минута Жота и с помощта късмета доведе нещата до 7:0. В заключителните минути на срещата домакините оформиха историческата победа. Първо Бруно Фернандеш в 83-ата минута ознаменува добрата си игра и трите си асистенции с попадение, а Жоао Феликс в 88-ата фиксира крайното 9:0, с което и рекордния успех за „мореплавателите“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички