Драма в Марсилия! Дузпа в добавеното време стъписа френския тим в Шампионска лига


Драма в Марсилия! Дузпа в добавеното време стъписа френския тим в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

3727 0

Един от трите френски отбора в Шампионска лига през този сезон - Олимпик Марсилия, няма да играе в груповата фаза! "Бяло-сините" спечелиха реванша срещу Панатинайкос с 2:1, но сблъсъкът се реши след дузпи (2:2 общ резултат), а в тях гърците записаха 5 от 5 и се класираха напред! 

Фаталният пропуск за домакините дойде от Матео Гендузи, който пропусна още първото изпълнение от 11 метра. Съотборниците му бяха точни до края, но това нямаше значение, тъй като "детелините" не пропуснаха нито една. 

Гендузи е пряк виновник и за гола в добавеното време, пратил мача в продължения. 

Как се стигна изобщо до дузпи? 

Феновете на "Велодром" бяха сигурни, че мачът е в кърпа вързан, след като Пиер-Емерик Обамеянг вкара два гола, а тимът изпусна още куп положения. 

През втората част натискът на Марсилия се превърна на моменти в глуха защита, а злощастният за домакините момент настъпи 8 минути след изтичането на редовното време. 

Тогава Гендузи игра с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Точен бе Йоанидис, който в 90+9' изравни и върна надеждите за Панатинайкос. 

Гендузи влезе от пейката и собственоръчно изхвърли Марсилия от Шампионска лига

В продълженията домакините имаха две-три страхотни положения за гол, но Обамеянг вече беше на пейката и нямаше кой да завърши успешно атаките. Витиня (заменил бившия играч на Барселона) разочарова тотално, а Гендузи и Харит също не допринесоха с положителен ефект върху играта на Марсилия. 

Панатинайкос не създаде положение, но издържа до дузпите, където отборът на Йованович беше безпогрешен! 

Луда вечер в Шампионска лига 

Това не беше единствената гръцка радост тази вечер, след като АЕК спечели гостуването си на Динамо Загреб в първи мач между двата отбора.

Развоят на "Велодром" пък съвсем не беше единственият драматичен за вечерта, след като станахме свидетели на страхотни мачове, изненадващи моменти и лудница с 4 гола в продълженията на един от мачовете в Шампионска лига.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички