"Жертва" на ЦСКА с ценно равенство в първия плейоф за Шампионска лига


"Жертва" на ЦСКА с ценно равенство в първия плейоф за Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1877 0

Карабах и Виктория Пилзен не успяха да се победят в първия плейоф между двата тима за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима така и не успяха да си отбележат, въпреки че домакините направиха всичко по силите си, но в крайна сметка и това не бе достатъчно за аванс преди визитата в Чехия. 

В 27-ата минута Рамил Шейдаев беше намерен в наказателното поле, но стреля в обсега на противниковия страж, който парира удара. Секунди по-късно той спаси положение и на Кади. Томаш Хори пък създаде едно от малкото положения за гостите, но и той не реализира. В 27-ата минута Ибрахима Уаджи бе напът да завърши чудесно нападение, но Станек не сгреши.

Втората част отново премина под атаките на азербайджанския тим, но така и не успяха да намерят чешката мрежа. В течение на срещата натискът намаля, което допълнително улесни гостите в отбрана. Бившият футболист на Черно море Леандро Андраде остана резерва за домакините. 

Неговият отбор поднесе една от изненадите в предишния кръг, като елиминира Ференцварош. Преди това шампионът на Азербайджан се справи с Цюрих и Лех Познан. Това може да се отчете като същински триумф, тъй като в нито един момент Карабах не бе фаворит. 

Чешкият гранд имаше наглед по-лесни съперници в лицето на ХИК Хелзинки и Шериф Тираспол, а освен това направи добър старт и в чешкото първенство. Реваншът, който ще определи класиралия се за Шампионска лига е на 23 август в Пилзен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички