Eгипет и Камерун се "хващат за гушите" на предпоследното стъпало в турнира за Купата на Африка


Eгипет и Камерун се "хващат за гушите" на предпоследното стъпало в турнира за Купата на Африка
Снимка: Getty/Gulliver images

1555 0

Тази вечер Камерун и Египет ще определят втория финалист в 33-ото издание на турнира за Купата на африканските нации. Срещата между двата отбора е насрочена за 21:00 ч. българско време на стадион "Олембе" в камерунската столица Яунде (вижте коя българска ТВ ще го излъчи ТУК).

Съоръжението ще приеме първия мач след трагичния инцидент, съпътствал осминафинала между домакините и Коморските острови, при който осем души загинаха, а други 38 пострадаха при смачкване заради затворена врата пред стадиона.

Камерун излезе първи от Група "А" на турнира, след като записа две победи и равенство в трите си мача от груповата фаза. Отборът надви Буркина Фасо и Етиопия, преди да завърши наравно с Кабо Верде в последния си мач. На осминафиналите домакините елиминираха Коморските острови, а в последните осем се справиха с Гамбия.

Египет, воден от звездата на Ливърпул Мохамед Салах, излезе втори от Група "D", след като загуби на старта от Нигерия, преди да постигне победи над Гвинея-Бисау и Судан с по 1:0. На осминафиналите "фараоните" трябваше да преминат през рулетката на дузпите, преди да елиминират Кот д'Ивоар с 5:4, а след това обърнаха Мароко на четвъртфиналите. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Коефициентите за днешния сблъсък между Египет и Камерун!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички