Контузията на Неймар излиза скъпо не само на Ал Хилал, но и на ФИФА заради солидна компенсация


Контузията на Неймар излиза скъпо не само на Ал Хилал, но и на ФИФА заради солидна компенсация
Снимка: Getty Images

2009 0

Тежката контузия, която Неймар получи по време на мача срещу Уругвай  с бразилския национален отбор, ще бъде скъпа не само за неговия клуб Ал Хилал, но и за ФИФА. Тъй като бразилецът получи контузията, докато играеше състезателен мач с националния отбор, световната футболна централа ще трябва да компенсира клуба му.

Като се има предвид астрономическата заплата на играча, тази компенсация обаче едва ли ще е достатъчна, за да покрие месечното заплащане на Неймар.

Обезщетение, което няма да стигне доникъде

Правилата на ФИФА предвиждат клубът да получи обезщетение, ако играч  претърпи контузия, която продължава повече от 28 последователни дни. В този случай програмата компенсира футболните клубове с максимум 7,5 милиона евро на футболист за злополука.

Според ФИФА 7,5 милиона евро се изчисляват при дневна "пропорционална" компенсация до 20 548 евро, която се изплаща за максимум 365 дни. Максималното дневно обезщетение е ограничено до 20 548 евро за злополука.

Но според Forbes Неймар в момента е третият най-добре платен играч в света с годишна заплата от 100 милиона евро. От тях 75 милиона са изплатени като заплата от неговия клуб от Саудитската професионална лига. С други думи, 7,5 милиона евро, изплатени от ФИФА за компенсация на заплатата на Неймар, едва ще стигнат за два месеца.

Втора операция в рамките на една година

Неймар получи контузията по време на поражението на Бразилия с 0:2 срещу Уругвай във вторник. Бразилският нападател беше в дуел с Николас Де Ла Крус, когато усука левия си крак. При излизането си извън терена, Неймар покри лицето си от болка и след това напусна стадиона в Монтевидео с патерици. Неймар получи контузия в глезена през февруари, която наложи операция и се завърна в игра едва това лято. Контузията на коляното ще изисква нова операция, а самият Неймар бе съсипан след новината и поиска подкрепа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички