Коментарът на Карло Анчелоти след победата на Реал Мадрид срещу Айнтрахт Франкфурт


Коментарът на Карло Анчелоти след победата на Реал Мадрид срещу Айнтрахт Франкфурт
Снимка: Getty Images

2340 0

63-годишният Карло Анчелоти се превърна в първия треньор в историята, който печели четири пъти Суперкупата на Европа, след като късно снощи (10 август) Реал Мадрид надви Айнтрахт Франкфурт в Хелзинки.

Татко Карло завоюва отличието през 2003 и 2007 г. с Милан, както и през 2014 година с "Лос Бланкос".

В коментара си пред "BT Sport" след победата с 2:0 срещу немския тим, спечелил Лига Европа през сезон 2021/22, опитният специалист заяви, че финалът не е бил лесен: "Това бе един труден мач, в чието начало изпитвахме трудности. След като вкарахме първия гол в края на първото полувреме, придобихме повече контрол на терена и заслужихме победата. Не поехме излишен риск и не играхме много интензивно, но все пак мисля, че контролирахме събитията".

"В началото на сезона е трудно да се очаква, че във всеки мач ще сме на висота. Но е хубаво, че спечелихме и стартирахме успешно кампанията. Добрата атмосфера в съблекалнята е важна за постигането на положителни резултати. Ние сме отличен колектив и победите ни мотивират", допълни Анчелоти и след това разкри:

"Смените, които направих, бяха, за да затворим мача. Нищо повече! Скоро тези, които не играха днес, ще имат възможност да го направят. За неделя ще освежа малко отбора".

*Сезон 2022/23 в испанската Ла Лига стартира през идния уикенд, а в първия кръг Реал Мадрид гостува на Алмерия (14 август, 23:00 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички