Класата на Реал Мадрид надделя над надеждите на Айнтрахт и му донесе нов европейски трофей (ВИДЕО)


Класата на Реал Мадрид надделя над надеждите на Айнтрахт и му донесе нов европейски трофей (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7441 0

Реал Мадрид установи за пореден път контрол над футбола в Европа, след като победи Айнтрахт Франкфурт във финала за Суперкупата на Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти не оставиха шансове на "орлите" и се наложиха с 2:0. Те успяха да реализират и през двете полувремена, а междувременно контролираха мача през цялото време.

Символичните гости от Германия бяха натикани в половината си още от първите минути на срещата, но съумяха да създадат първите по-чисти положения. "Викингите" бяха по-настоятелните и напомниха за класата си още в 36-тата минута, когато първо Трап спаси тима си след удар на Винисиус, но в последствие Алаба заби топката в мрежата на стража.

"Кралският клуб" можеше да поведе и по-рано, но същото важи и за шампиона от Лига Европа, който създаде чисто положение чрез Камада, но азиатецът не съумя да реализира. 

Разликата в нивото на двата тима бе видима през цялата среща, въпреки че това е трети официален мач за символичните гости. Те бързо "развяха" бялото знаме и не съумяха да отговорят по-никакъв начин на предизвикателството. 

През втората част натискът продължи и даде резултат при попадението на Карим Бензема, който получи асистенция от Винисиус. Дуото даде да се разбере, че отново е решено на подвизи, след като през миналия сезон триумфира както в Ла Лига, така и в Шампионска лига. Малко по-късно последва и греда на Казамиро.

С тази победа Карим Бензема стана вторият голмайстор в историята на световния колос, като само Кристиано Роналдо е с повече попадения. Междувременно това бе четвърта Суперкупа на Европа за наставника Карло Анчелоти.

Първо полувреме:

Носителят на трофея от Шампионска лига бързо-бързо взе инициативата в срещата и в първите десет минути контролираше топката през 65% от времето. Те натиснаха противника в неговото си поле, но не успяха да създадат опасни положения.

В 16-тата минута символичните домакини можеха да открият резултата чрез Винисиус, но късметът не достигна на бразилеца. "Белият балет" разви атака по десния фланг, която стигна до Бензема. Той не се забави и бързо подаде към нападателя, но при удара му Тута се метна на шпагат и изби топката. В противен случай Реал щеше да открие резултата. 

Малко преди това германският клуб получи шанс за дебютен гол във финала. Камада бе чудесно изведен с дълъг пас, но ударът му бе париран от Куртоа. 

Гол! Дейвид Алаба открива резултата във финландската столица, след разбъркване в наказателното поле. Първо Бензема надскочи двама в "черно", но ударът му бе твърде балонен и се бе насочил към аут. Със сетни сили Казамиро върна кълбото назад, където се намираше и австрийският национал, който не среши с глава! 1:0

Всъщност домакините можеха да стигнат до попадението още преди корнера, когато комбинация между Винисиус и Бензема завърши с удар към вратата, който Трап отклони във въпросния ъглов удар. 

Второ полувреме:

Втората част започна с продължение от първата - натиск на "викингите", които бяха решени да постигнат първи голям успех за кампанията. Те рядко допускаха противника в своето поле. В последните минути на миналото полувреме Бензема също опита да реализира, но ударът му се оказа неточен.

Около 60-тата минута символичните домакини нацелиха напречния стълб след удар от дистанция на Казамиро. Преди това Кевин Трап спаси мощен шут на Винисиус. 

Гол! Опитите на "белия балет" в крайна сметка дадоха резултат и възпитаниците на Анчелоти удвоиха резултата! Винисиус пое извеждащо подаване по левия фланг, навлезе към наказателното поле и последвалият пас попадна в краката на френския национал. Той не се забави преди да изпрати топката в противниковата мрежа! 2:0

До края на срещата символичните домакини останаха по-добрите на терена, но липсваха изключително опасните положения. Те успяха без излишни нерви да затворят срещата и да започнат сезона със заслужен трофей.

Стартови състави:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Едер Милитао, 4. Дейвид Алаба, 8. Тони Кроос, 9. Карим Бензема, 10. Лука Модрич, 14. Каземиро, 15. Федерико Валверде, 20. Винисиус Жуиниор, 23. Ферлан Менди

Айнтрахт: 1. Кевин Трап, 18. Алмани Туре, 35. Тута, 2. Еван Н'Дика, 36. Ансгар Кнауф, 8. Джибрил Соу, 8. Себастиан Роде, 25. Кристофър Ленц, 29. Йеспер Линдстрьом, 15. Даичи Камада, Рафаел Боре

Преди мача:

Изненадващият победител от Лига Европа има известно предимство пред съперника си, предвид факта, че вече стартира с мачовете си в местните надпревари. "Орлите" първо отнесоха с 4:0 Магдебург за Купата на Германия, но в последствие не се справиха с теста, който Байерн Мюнхен им беше приготвил - 1:6 с баварците.

В испанският лагер още са на ниво лятна подготовка и не са усетили емоциите на официалните сблъсъци, като това ще им е първият изпит за новия сезон. "Белият балет" претърпя загуба от вечния съперник Барселона с 0:1, след това постигнаха равенство с Клуб Америка (2:2) и победиха Ювентус с 2:0.

В двубоя, който ще се изиграе във финландската столица Хелзинки, ще има и английско участие, тъй като съдийска бригада от Острова ще ръководи двубоя - главен съдия ще бъде Майкъл Оливър, а за негови помощници са определени Стюарт Бърт и Саймън Бенет. На ВАР-а ще бъде полякът Томаш Квятковски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички