Колко ще спечели ПСЖ с контролата си срещу Роналдо в Саудитска Арабия?


Колко ще спечели ПСЖ с контролата си срещу Роналдо в Саудитска Арабия?
Снимка: Getty Images

2008 0

Безспорно една от най-обсъжданите контролни срещи е тази между Пари Сен Жермен и Ал Насър. И това е така заради двете суперзвезди на футбола - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. На 19 януари се очаква да видим отново двамата един срещу друг, като това ще е и неофициален дебют на Роналдо за Ал Насър.

Парижани, от своя страна, нямат много време да мислят за двубоите в Лига 1, тъй като ще имат две контроли в Саудитска Арабия. Освен с тима на Роналдо, ще се играят и срещу Ал Хилал. Очаква се френският тим да прибере солидна сума за тези срещи и да се опита поне малко да компенсира за огромните загуби, които натрупа.

Колко пари загуби Пари Сен Жермен през сезон 2021/22?

Както съобщава L’Équipe, ПСЖ ще прибере повече от 10 милиона евро за мачовете в Рияд. Лидерите в Лига 1 преминават през труден финансов период, като цифрите показват, че са загубили 389 милиона евро през миналия сезон. До голяма степен благодарение на огромните си суми за заплати. Следователно паричната инжекция от приятелския мач ще бъде повече от добре дошла.

Мачът в четвъртък също ще предложи на играчите шанса да се откъснат от проблемите си в официалните двубои от началото на 2023 година. До този момент ПСЖ вече загуби два пъти в Лига 1, като последната им загуба дойде срещу Рен в неделя. Остава по-малко от месец до решаващия им сблъсък в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен на 1/8-финалите и приятелският мач в Саудитска Арабия може да помогне на наставника Кристоф Галтие да разреши някои от проблемите в отбора.

Кристиано Роналдо пък за първи път беше изключен от списъка с 14 играчи за годишната награда за най-добър мъжки играч на ФИФА, като сред избраните бяха Меси и Килиан Мбапе, а ето кои са другите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички