Кой е по-добър: Ал Насър на Роналдо или Интер Маями на Меси? Твърде колосална разлика


Кой е по-добър: Ал Насър на Роналдо или Интер Маями на Меси? Твърде колосална разлика
Снимка: Getty Images/ колаж Actualno.com

4094 0

След като в началото на годината Кристиано Роналдо дебютира за отбор извън Европа, през лятото на същата 2023-та големият футбол на най-високо ниво загуби и другата икона на този спорт за века - Лионел Меси.

За разлика от португалеца обаче, аржентинецът предпочете САЩ пред Саудитска Арабия. Така двамата вече са разделени от още повече километри и е твърде вероятно да сме видели последния дуел между Меси и Роналдо.

Колосална разлика между Ал Насър на Роналдо и Интер Маями на Меси

Въпреки че тимът на Кристиано не успя да спечели титлата, неговият прогрес в последната година се изразява в 53 места в световната ранглиста, като по този начин вече е под номер 148. Пред него са Щутгарт (Германия), Роял Антверп (Белгия), Тигрес (Мексико), Милонариос (Колумбия), Евертън (Англия), Удинезе (Италия), Лига де Кито (Еквадор) и Шамрок Роувърс (Ирландия).

На своя континент (Азия) Ал Насър е ранкиран като шестият най-добър отбор, докато ако конкретизираме още повече - в Саудитска Арабия отборът е вторият най-силен според ранглистата на ФИФА. Първи е Ал Хилал, а новият шампион Ал Итихад, където през следващия сезон ще се подвизават Карим Бензема и Нголо Канте, е трети.

Колосална е разликата между Ал Насър и Интер Маями. Американският отбор е с близо 1500 места зад азиатския. Лионел Меси ще играе в отбора, който се намира под... 1580-о място в световната ранглиста на ФИФА.

Непосредствено пред него са отбори като Депортиво дел Есте (Панама), Естудиантес де Мерида (Венецуела), Етникос (Кипър), Виктория Жижков (Чехия), Санта Текла (Ел Салвадор), Фрий Стейт Старс (Южна Африка), Хиспано (Хондурас) и други.

Отборът е №126, когато се касае своеобразното класиране на отборите от континента, а конкретизирайки с тези от същата страна - САЩ, то Интер Маями отново е на незавидна позиция - 23-та.

Ще бъде доста любопитно дали и как включването на аржентинската мегазвезда ще повлияе на американския му отбор. Все още не е официално потвърдено кога ще се състои неговият дебют, но Лео няма как да играе преди юли месец, тъй като договорът му с ПСЖ е до 30 юни. Според престижното британско издание The Athletic първият му мач за новия отбор ще бъде на 22-ри юли. А в Маями категорично имат спешна нужда от Меси, след като Интер записа 6-а поредна шампионатна загуба (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички