Тебас съжалява за Меси, но изброи няколко причини защо е по-добре без него


Тебас съжалява за Меси, но изброи няколко причини защо е по-добре без него
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

3140 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас сподели разочарованието си относно проваленото завръщане на Лионел Меси в Барселона. Според него "за едни Ла Лига е направила всичко възможно той да дойде, а за други всичко възможно той да не дойде".

Финансовите проблеми на Барселона

"Хората винаги търсят причини там, където ги няма. Винаги сме били много ясни и категорични. Барселона не могат да харчат това, което спестяват, те са на 40% (могат да харчат тази сума от това, което спестяват/генерират). И тъй като правилото беше променено за всички клубове, те са малко по-добре от миналата година, но далеч не попадат в графата да харчат всичко, което си пожелаят", обясни Тебас.

"Планът за жизнеспособност е за всички клубове и е следствие от новия Закон за спорта. Той беше одобрен през декември, което ни прави още по-отговорни за бъдещето на клубовете".

Проваленото завръщане на Меси

На въпрос дали се тревожи за възможната загуба на стойност на Ла Лига заради проваленото завръщане на Меси и за напускането на други играчи, Тебас отхвърли това и каза: "Всяка година имаме една и съща история и това, което би ме притеснявало, е да имаме клубове с финансови проблеми. Това, което наистина би ме притеснило, е, както се случва в Англия. Английското правителство прави "бяла книга" за футбола в тази страна, която казва, че те са прекалено големи и имат много разходи и че много клубове са фалирали или могат да фалират .

"Също така бих се притеснявал, ако се случваше, както в Италия. Искането от държавата на данъчна отсрочка от 700 милиона евро. Или бих се притеснявал, както се случва във Франция - лигата, която губи най-много. Всички това би ме тревожило повече от това дали трябва да имаме повече играчи или не. Ако те ще ни съсипят, бих предпочел да ги нямаме. Честно казано, това е мнението на клубовете, тъй като това е одобрено правило от всички клубове".

В битка срещу държавните клубове

Тебас също подчерта, че Ла Лига "се бори срещу държавните клубове". "Испания е това, което е. Винаги започваме с тези съмнения и накрая имаме шампиони в Лига Европа, шампиони в Шампионска лига и полуфиналисти. Мисля, че футболът не трябва да се измерва през последния месец, а през последните няколко години. И това е мястото, където испанският футбол има най-много европейски титли, така че няма какво повече да се каже. Мисля, че това е, което трябва да гледате и да не бъдете късогледи".

Меси в крайна сметка обяви, че избира да отиде в Интер Маями, където манията веднага обхвана феновете. И вече всички билети до края на сезона са разпродадени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички