След требъла: В топ 10 за "Златната топка вече има 5 от Манчестър Сити


След требъла: В топ 10 за "Златната топка вече има 5 от Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

4742 0

В деня след финала на Шампионска лига, последен мач от сезона в топ 5 лигите на Европа, сайтът Goal.com актуализира своята класация за фаворити за спечелването на "Златната топка" през 2023 година. Фаворит за отличието продължава да е Лионел Меси.

На втора позиция остава звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, който снощи спечели Шампионска лига за първи път в кариерата си, при това след първия си сезон на "Етихад". Трети все така е лидерът на ПСЖ Килиан Мбапе, а промяна няма и в четвъртото място, където е Винисиус Жуниор от Реал Мадрид.

При петата позиция също няма развитие и на нея е халфът на носителя на требъл Сити - Кевин Де Бройне. Нататък обаче настъпва разместване - съотборникът му Илкай Гюндоган се изкачва на шеста позиция от 11-а, а шестият по-рано - Виктор Осимен от Наполи, става седми.

Друга звезда на английския шампион - авторът на победния гол във финала в Истанбул - Родри, заема осма позиция и е нов в топ 10. Десетият преди това Роберт Левандовски от Барселона става девети, а на 10-о място остава пети играч на "гражданите" - световният шампион Хулиан Алварес. А ето кога ще бъдат обявени номинираните и кога ще връчат наградата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички