Кои са най-ценните играчи, които носят емблематичния номер 10 в своите отбори?


Кои са най-ценните играчи, които носят емблематичния номер 10 в своите отбори?
Снимка: Getty Images

2176 0

От дните, когато великият Пеле обличаше емблематичното жълто за Бразилия, през времената на Диего Марадона, който гордо носеше екипите си за Аржентина и Наполи, до модерната ера, в която величественият Лионел Меси украсява красивата игра, фланелката с номер 10 стана емблематична във футбола.

Носенето на този номер в най-добрите клубове се превърна в чест и често се носи от някои от най-креативните влиятелни нападатели. Кои обаче са най-ценните играчи, носещи номер 10 за своите клубове в световния футбол в момента?

Топ 10 на най-ценните играчи, които носят №10

Начело в списъка е аржентинската 10-ка, но това вече не е Меси - Лаутаро Мартинес от Интер Милано е най-ценният играч. Това е факт след увеличението му с 10 милиона евро в последната актуализация на Серия А през декември, след което пазарната му стойност до 110 милиона евро. Мартинес отбеляза 15 гола в 16 мача в лигата този сезон.

На второ място е друг играч, който е във възход - Флориан Вирц от Байер Леверкузен, чиято пазарна стойност се повиши до 100 милиона евро в актуализацията на Бундеслигата през декември. Нападателят на Милан Рафаел Леао е трети с пазарна стойност от 90 милиона евро.

Флориан Вирц е втори след вдигане на цената му

Четвъртото място е за Лерой Сане от Байерн Мюнхен, чиято пазарна стойност се повиши този месец, достигайки 80 милиона евро, а пети е първият играч от Висшата лига в списъка Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед, оценен на 70 милиона евро след спад в стойността през декември.

Плеймейкърът на Тотнъм Джеймс Мадисън и Джак Грийлиш от Манчестър Сити също имат пазарна стойност от 70 милиона евро, но завършват съответно на шесто и седмо място заради възрастта си. На осмо и девето място е Лукас Пакета от Уест Хям и след това лятното попълнение на Ливърпул Алексис МакАлистър. И двамата оценени на 65 милиона евро, преди крилото на ПСЖ Усман Дембеле да завърши топ 10 с пазарна стойност от 60 милиона евро. А вече е ясно и кои са най-поскъпналите за 2023 година, почти достигнали Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички