Кое изпълнение на Купата на африканските нации накара Мбапе да избухне: Най-добрият на тази позиция (ВИДЕО)


Кое изпълнение на Купата на африканските нации накара Мбапе да избухне: Най-добрият на тази позиция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3177 0

Купата на африканските нации е определян от мнозина като безинтересен турнир. Той е далеч от популярността на друга континентални надпревари, но въпреки това в някои мачове бе доказано, че има какво да се види. Такъв сякаш бе и този между Мароко и Малави.

Мароко победи с 2:1 своя опонент и по този начин си гарантира място на четвъртфиналната фаза. Там ще се изправи срещу Египет. В мача срещу Малави обаче зрителите станаха свидетели на изключително красив момент, който се оказа и ключов за развоя.

Той дойде в 70-ата минута и накара един от най-силните футболисти в момента Килиан Мбапе да коментира видяното. Младият нападател на ПСЖ се прехласна по изпълнение на своя съотборник Ашраф Хакими. Десният краен защитник вкара отдалеч по красив начин директно от пряк свободен удар.

С това бе осъществен и пълният обрат, след като в 7-ата минута Малави бе повел изненадващо в резултата, а във втората минута на добавеното време на първата част Ен Несири успя да изравни. Самият Мбапе пък написа за Хакими след гола му:

"Ашраф Хакими. Най-добрият десен краен защитник в света. Лека нощ, хора" - използвайки личния си профил в социалната мрежа Туитър. Самото изпълнение на Хакими пък можете да видите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички