Звезда от Манчестър Юнайтед опита дузпа "без да гледа" и това изхвърли тима му от Купата на африканските нации (ВИДЕО)


Звезда от Манчестър Юнайтед опита дузпа "без да гледа" и това изхвърли тима му от Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5382 0

Още един от големите фаворити на Купата на африканските нации отпадна. Става въпрос за представилия се на ниво в групите Кот д'Ивоар, който на практика напуска състезанието без поражение. В груповата фаза отборът записа две победи и едно равенство и си гарантира първата позиция.

На осминафиналите съдбата отреди на страната сблъсък срещу Египет и голямата звезда на тима Мохамед Салах. Двата отбора обаче не успяха да си отбележат попадение нито в редовното време, нито в двете продължения по 15 минути. Така последваха дузпи.

Краят на спора бе сложен именно от атакуващия футболист на Ливърпул Мохамед Салах, който вкара последния 11-метров наказателен удар. Преди това обаче зрителите станаха свидетели на единствения пропуск от бялата точка. По ирония на съдбата той бе дело на играч на Манчестър Юнайтед.

Централният защитник Ерик Баи бе един от петте звездни футболисти на Кот д'Ивоар, които се наеха с дузпите. Той застана зад топката при третия за своя отбор удар. Баи обаче опита да вкара твърде технично - стреляйки в едната посока, докато гледа в другата.

Това му изигра лоша шега и след намеса на вратаря Баи видя как ударът му минава с милиметри извън вратата. С това египтяните получиха огромна възможност, която не бе пропиляна, а Мохамед Салах и компания вървят към мечтания трофей, като следва четвъртфинал.

Вижте и пълна ТВ програма за 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички