След раздорите в турския футбол: Джунейт Чакър напуска страната, ще ръководи мачове в Швейцария


След раздорите в турския футбол: Джунейт Чакър напуска страната, ще ръководи мачове в Швейцария

1305 0

Турският елитен международен съдия Джунейт Чакър обмисля да се премести да ръководи футболни срещи в Швейцария, излезе с информация местният вестник "Фанатик". Съдийската комисия към Турската футболна федерация взе решение да изхвърли 13 съдии от елита на страната поради организиране на своеобразен бунт срещу ръководителите на централата.

Арбитрите са обжалвали това решение и засега спечелят. Въпреки това, те остават извън нарядите за срещите в първенството, тъй като не са реабилитирани.

От Швейцарската футболна федерация са поискали разрешение от колегите си в Турция Чакър да ръководи мачове в швейцарското първенство до края на сезона. За него е изключително важно да продължи да практикува, за да поддържа форма и след това да получи повиквателна за мачовете от Световното първенство в Катар.

Джунейт Чакър е един от най-успешните футболни съдии през последните дест години в Европа и в света, като той бе определен от Световната футболна федерация за история и статистика за рефер №2 в света през последното десетилетие.

Какво се случи с друг от кандидат-съдиите за Мондиал 2022 (посетете линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички