Кирил Десподов се прехласна по гръцките фенове, а в България сме далеч от истината


Кирил Десподов се прехласна по гръцките фенове, а в България сме далеч от истината
Снимка: instagram.com/paok_fc

21847 0

Българският национал Кирил Десподов се превърна в основен играч на ПАОК, където се представя отлично и често негови голове носят успеха. Той сподели, че вече има опит в европейски мачове, както и в чужбина и това му помага.

"Имам вече натрупан опит в европейски мачове, както и зад граница. Първият ми такъв престой беше с Каляри в Италия, но тогава бях много млад и не се получи добре. Хубаво е, че не съм се отказал и се опитах по възможно най-бързия начин да поправя нещата, които съм пропуснал. Отидох да играя в Австрия за Щурм Грац, където доста добре ми се получиха нещата. След това прекарах 3 години в Лудогорец, с който натрупах солиден опит в евротурнирите. Надявам се този престой в Гърция да покаже, че съм затвърден футболист", заяви Десподов пред bTV.

Разликата между феновете в Гърция и България

Кирил Десподов е очарован от феновете в Гърция

Още: Без Кирил Десподов: ПАОК громи и продължава да мечтае за Купата с общ резултат 9:0

Той направи и сравнение между феновете в Гърция и тези в България. "От страна на фенската маса в България сме далеч от истината. Тук на нормален мач в първенството с тим, който е, примерно, на десето място, идват около 20-25 000 души. Ние също имаме отбори с много голяма фенска маса - ЦСКА и Левски, но в Гърция са по-отдадени и показват повече любовта си към отбора".

Припомняме, че в Гърция двубоите се играят пред празни трибуни след поредни безредици, при които бе отнет животът на един полицай. "Хората са зажаднели за футбол. В последния мач - дербито с Панатинайкос, имаше около 4-5000 души пред хотела, които ни изпратиха до стадиона на мотори. Аз не бях виждал такова нещо!".

"Феновете тук са взискателни. ПАОК има многомилионна фенска маса. Любовта им се печели само и единствено с добри игри и резултати. В Европа завършихме на първо място, за Купата сме на полуфинал, водим в първенството. Когато виждат, че си отдаден и играеш със сърце и душа, са изключително щастливи и започват да те обичат".

Готов и на дует с гръцки изпълнител

Още: Бивш треньор на Лудогорец нахвали Кирил Десподов, имал потенциал за първенство от Топ 5 на Европа

Той говори и за изпълнението на песен на Триандафилос - малко след трансфера си в ПАОК. "Казах си "Защо пък да не изпея една гръцка песен и да им направя кефа?". А и тя много ми харесва. Исках да им покажа уважение. Кой чужденец в България е дошъл и е изпял българска песен? Никой! По-добре да се фокусирам върху футбола. Мога да си пея, когато съм сам в колата. Но съм щастлив, че ме покани за дует, дори на шега. Той иска да се запознае с мен. Казал съм му, че може да изпеем песента заедно, само когато сме двамата", допълни Десподов, който не спира да получава признания от феновете.

Кирил Десподов очарован от феновете на ПАОК, №1 е за клуба, но остава стъпил на земята

Кирил Десподов подлуди гърците, певец си пожела да пеят заедно и "Тумба" да ехти (ВИДЕО)

В Гърция ахнаха: Вярват в титлата на ПАОК, към която Кирил Десподов ги води

Десподов изведе ПАОК над Панатинайкос и е голмайстор на тима си (ВИДЕО)

Десподов вкара и в дербито с Панатинайкос - вече е голмайстор на ПАОК (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички