Десподов изведе ПАОК над Панатинайкос и е голмайстор на тима си (ВИДЕО)


Десподов изведе ПАОК над Панатинайкос и е голмайстор на тима си (ВИДЕО)
Снимка: instagram.com/paok_fc

6330 0

Кирил Десподов отново се превърна в големия герой за ПАОК. В неделя вечер той вкара и двете попадения при успеха в дербито с Панатинайкос (2:1) от 20-я кръг на гръцкия елит. 

Десподов става все по-важен за солунчани

Българинът откри в 43-ата минута чрез страхотни индивидуални действия, а в 56' му се наложи отново да даде преднина на Двуглавия орел, след като Бакасетас беше изравнил от дузпа пет минути по-рано. 

При второто си попадение Десподов реализира след повторна асистенция на Тайсон в срещата. По този начин бившата звезда на Лудогорец вече е основен реализатор за солунчани в елита, след като натрупа 9 гола и има 7 асистенции. Втори по попадения е австриецът Томас Мург.

Той вкара в миналия кръг, но това бе едва първото му попадение от пет мача насам във всички турнири. Срещу Волос преди седмица българинът вкара 2 попадения, така че той го стори два поредни пъти. 

Това беше много важна победа за Двуглавия орел, който имаше равни точки с "детелините" преди началото на срещата и бе лидер в елита само заради по-добрата си голова разлика. Сега Панатинайкос изостава и от АЕК, а ПАОК е еднолично на върха с 47 точки. 

През седмицата Двуглавия орел ще приеме Пансерайкос в реванш за Купата на Гърция, но драмата изглежда липсва след 4:0 в първия мач. През уикенда обаче следва много любопитна среща - солунчани гостуват на Атромитос, воден от Саша Илич. 

Още: Гърция обожава Кирил Десподов: Почитателите му връчиха поредната награда (ВИДЕО)

ПАОК прави силен трансфер: Кирил Десподов ще играе с футболист със 107 мача във Висшата лига

ПАОК припомни на какви голове е способен Кирил Десподов (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички