Кирил Десподов очарован от феновете на ПАОК, №1 е за клуба, но остава стъпил на земята


Кирил Десподов очарован от феновете на ПАОК, №1 е за клуба, но остава стъпил на земята
Снимка: https://www.instagram.com/despodov32/

1356 0

Кирил Десподов бе избран след втори пореден двубой, в който вкара две попадения, за "Играч на мача". Той се превърна за герой в дербито между ПАОК и Панатинайкос с двата си гола за крайното 2:1. 

Десподов става все по-важен за солунчани

След края на срещата капитанът на българския национален отбор обра гласа на повече от половината запалянковци и се поздрави с второ отличие след това при разгрома над Волос преди седмица. 

Пред медиите Десподов благодари на спортно-техническия щаб и съотборниците за приноса и много се радва, че се е присъединил към Двуглавия Орел. Той вече е голмайстор за лидера на Гърция във временното класиране с 9 гола и 7 асистенции. 

Коментарът на Десподов

"Най-важното нещо е победата за отбора и продължавам да го твърдя. Няма значение кой вкарва голове и кой получава награди. Мисля, че това е работа на всеки един в отбора, защото футболът е колективен спорт. Ако ги няма моите съотборници зад гърба ми, треньорския щаб, всеки един в клуба, нищо няма да спечеля. Затова първо искам да им благодаря и се надявам да продължа така.

Да дойда в ПАОК беше оферта, която нямаше как да откажа и го усещах вътре в себе си. Не съм имал никакви колебания, щастлив съм, че съм тук с тези невероятни футболисти в съблекалнята. И виждате, че в доста мачове треньорът ротира състава и всички са в много добра форма, когато влязат на терена. Така че нямам съмнение – това е най-доброто решение, което съм могъл да взема.

В тези мачове, в дербитата, е много важно да си спокоен. Няма значение какво става извън терена, няма значение какво съдията решава – дали е дал или не е дал дузпа. Ние трябва да останем концентрирани и не трябва да губим енергия, когато мислим негативно.

И мисля, че това го направихме много добре днес и вижте – те вкараха дузпа, но ние не се предадохме. Направихме преса, отнехме топката и веднага вкарахме много красив гол с много хубава атака. Така че ние останахме много концентрирани, здраво стъпили на земята. И така трябва да бъдем всеки път, това иска треньорът от нас", категорична бе звездата на ПАОК.

Десподов продължава да вкарва гол след гол

Признанието на българина

Лидерът в националния отбор на България поласка и съотборника си Тайсон, който асистира и за двете му попадения в неделната вечер. Десподов се обърна и към запалянковците на Двуглавия орел, които продължават да са наказани, но нападателят отчете страхотната им подкрепа.

Трябва да се отбележи, че след седмица ПАОК гостува на Атромитос, който бива ръководен от Саша Илич. 

Вижте как Десподов наказа в дербито и стана голмайстор на ПАОК!

Още: В Гърция ахнаха: Вярват в титлата на ПАОК, към която Кирил Десподов ги води

Гърция обожава Кирил Десподов: Почитателите му връчиха поредната награда (ВИДЕО)

ПАОК прави силен трансфер: Кирил Десподов ще играе с футболист със 107 мача във Висшата лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички