Киелини определи за шедьовър фаула на Рамос срещу Салах в Шампионска лига


Киелини определи за шедьовър фаула на Рамос срещу Салах в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1438 0

Един от най-добрите централни защитници в света - Джорджо Киелини, се възхищава на своя колега Серхио Рамос. Това става ясно от една част от автобиографията на италианеца, в която засипва с похвали испанеца, като дори определя фаула му срещу Мохамед Салах във финала на Шампионска лига през 2018 година като шедьовър.

"Той (Рамос) е най-добрият защитник в света. Те казват, че е импулсивен, че не спазва тактика, че 8-10 гола на сезон се допускат заради него и че става за нападател - не съм съгласен с тези неща. Той има две качества, които никой друг не притежава" - споделя Киелини.

"Той знае как да бъде решаваща фигура в големите мачове, дори и по начини, които не изглеждат логични, дори и да предизвиква контузии с дяволски ум. Тази със Салах през 2018 година на финала в Шампионска лига е шедьовър. Винаги е казвал, че не го е направил нарочно, но знае, че в 9 от 10 случаи при такова падане рискува да счупи ръката на опонента си" - казва италианецът.

"Силата, която предава чрез присъствието си, също е невероятна. Без Рамос, някои шампиони като Рафаел Варан, Дани Карвахал и Марсело ще изглеждат като ученици. С него бъдете сигурни, че Реал нямаше да падне с 3 гола от Аякс, мога да заложа пари на това" - завършва темата. Неслучайно Рамос е сред 10-те играчи на Реал Мадрид с най-много спечелени трофеи за клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички