Марк Клатенбърг призна за решаваща грешка в полза на Реал във финала на ШЛ през 2016 г.


Марк Клатенбърг призна за решаваща грешка в полза на Реал във финала на ШЛ през 2016 г.
Снимка: Guliver/GettyImages

3158 0

Реал Мадрид е безспорният крал на Европа със своите 13 трофея от най-престижния клубен футболен турнир. Нещо повече - "кралския клуб" спечели три пъти поред Шампионска лига - нещо, с което никой друг не може да се похвали. Първият от тези пъти бе през 2016 година, когато бе победен Атлетико (Мадрид).

Тогава срещата завърши при резултат 1:1 и в крайна сметка се реши след изпълнения на дузпи. Първият гол в мача бе за Реал, но съдията Марк Клатенбърг, близо 5 години по-късно, признава, че той е бил нередовен и не е трябвало да се зачете.

"В този финал Реал поведе с 1:0 с гол през първата част, но голът бе от "тънка" засада и ние го осъзнахме на полувремето. Това бе трудно решение, което аз и екипът ми изпуснахме. В началото на 2-рата част отсъдих дузпа за Атлетико. Пепе се приближи и ми каза: "В никакъв случай не е дузпа, Марк". Аз му отговорих: "Вашият първи гол не трябваше да се признае" и той млъкна" - разказва Клатенбърг за "Daily Mail". A защо Атлетико успя да отстрани Ливърпул в тазгодишното издание?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички