Казахстан с грандиозен обрат срещу Дания по пътя към Евро 2024 (ВИДЕО)


Казахстан с грандиозен обрат срещу Дания по пътя към Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2823 0

Казахстан направи невероятен обрат срещу Дания в европейска квалификация от група Н. На "Астана Арена" домакините изоставаха с 0:2 на почивката, но след почивката изненадаха "червения динамит" и осъществиха немислимото за 3:2.

След този резултат четири отбора в групата са с по три точки - Словения, който надви Казахстан с 2:1 като гост, казахстанците, Северна Ирландия, надиграла аутсайдера Сан Марино с 2:0, и датчаните. По-късно тази вечер Словения посреща Сан Марино, докато Северна Ирландия е домакин на Финландия.

През първото полувреме гостите бяха по-добри и заслужено поведоха. И двата гола отбеляза Расмус Хьойлунд. 20-годишният нападател на Аталанта бе в основата на успеха над Финландия с 3:1 у дома, когато реализира хеттрик. Всичко вървеше по план за Дания до 73-та минута, когато Казахстан върна едно попадение чрез Бактийор Зайнутдинов от дузпа.

Четири минути преди края на редовното време Асхат Тагиберген възстанови равенството, а малко след това Абат Аймбетов сложи точка на спора. Героят на казахстанците бе изгонен в шестата минута на добавеното време за втори жълт картон.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички