Кавалер на "Златната топка": Меси изпреварва Роналдо за наградата тази година


Кавалер на "Златната топка": Меси изпреварва Роналдо за наградата тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

1685 0

Легендата на Ливърпул Майкъл Оуен коментира предстоящото връчване на "Златната топка" за 2021 година. Англичанинът получи най-ценната индивидуална награда във футбола преди точно 20 години и посочи кой сега е неговият фаворит.

"През тази година претендентите са много. Разбира се, Меси и Роналдо доминират вече 10 години и печелят тази награда. Мисля, че Меси изпреварва Роналдо в битката за наградата през този сезон. Причината са неговите подвизи с аржентинския национален отбор, той спечели трофей на международно ниво", заяви Оуен, цитиран от "Euronews".

Въпреки това, той смята, че отличието трябва да бъде връчено на нападателя на Байерн Мюнхен и Полша Роберт Левандовски. Церемонията ще се проведе на 29 ноември в Париж.

"Той спечели Бундеслигата. Статистиката му просто зашеметява, а головете му през миналата година... Затова мисля, че "Златната топка" трябва да я получи Левандовски. Ще бъде истинско престъпление, ако не я спечели в своята кариера. Това е един страхотен играч", допълни британецът. Тук можете да разберете защо Лионел Меси заслужава наградата не по-малко от Левандовски, Салах и Бензема. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички