Меси заслужава "Златната топка" за 2021 г. не по-малко от Левандовски, Бензема и Салах


Меси заслужава "Златната топка" за 2021 г. не по-малко от Левандовски, Бензема и Салах
Снимка: Getty Images

5318 0

Преди да настъпи галавечерта в Париж в края на месец ноември, никой не може да твърди, че знае със сигурност кой е новият кавалер на "Златната топка". Това, което е почти сигурно, е, че звездата на ПСЖ Лионел Меси ще бъде в топ 3. Присъствието му там му дава минимум 33% възможност да спечели наградата за не само рекорден, но и граничещ с невъзможното седми път в своята кариера. Това ще означава, че аржентинецът трудно някога ще бъде настигнат, а да бъде задминат е почти невъзможно.

Фактът обаче, че бившият капитан на Барселона има немалък шанс да спечели най-ценното индивидуално отличие във футбола на 29 ноември среща сериозно недоволство. Много хора от футбола се изказаха, че това не трябва да се случва. Най-честата причина за това те посочваха фактът, че Меси не е спечелил сериозно отличие през изминалата година. А под сериозно отличие обикновено се има предвид Шампионска лига, Европейско първенство или Световно. Споменава се и фактът, че той още не се е разписал за клубния си тим в Лига 1. Но всъщност нападателят напълно заслужава да вземе своята седма "Златна топка" и да затвърди своя абсолютизъм във футболния свят. И ще Ви кажем защо.

През изминалия сезон Меси спечели Купата на Краля и Копа Америка и стана "най-добър играч във финала на Копа дел Рей, най-добър голмайстор в Ла Лига, голмайстор номер едно на Копа Америка 2021, както и най-добър "асистент" и, разбира се, "най-добър играч на Копа Америка". Един от основните аргументи срещу това той да получи приза на "Франс Футбол" е това, че с Барселона звездата се провали в Ла Лига и Шампионска лига. Добре, ами неговият основен конкурент за "Златната топка" Роберт Левандовски какво направи? Неговият Полша дори не успя да се пребори за третото място в групите на Евро 2020. Самият Роберт не е виновен - все пак реализира 3 гола в 3-те мача. Меси е виновен за неуспехите на Барса в Европа и на домашна сцена почти колкото и Левандовски. Той бележеше в почти всеки мач за каталунците през изминалия сезон. Освен това полският нападател спечели само Бундеслигата тази година. Но най-важното, което понякога забравяме, е, че "Златната топка" все пак е индивидуална награда, не отборна.

Другите основни конкуренти на Лео Меси за този приз тази година са Карим Бензема и Мохамед Салах. Да, французинът и египтянинът са в страхотна форма през тази кампания. Но какво спечелиха те? Салах - нищо, Бензема - Лигата на нациите. Наред с това и двамата нападатели завършиха сезон 2020/21 на втора позиция при голмайсторите на своето първенство. Бензема отстъпи първата позиция точно на Меси.

Може би футболистът на Реал Мадрид и този на Ливърпул тогава са имали по-добра година в индивидуален план? Нека да видим. Статистиката на египтянина е 32 гола в 48 мача за Ливърпул и националния отбор. Френският национал вкара 38 попадения в 53 мача за Реал и националния с отбор. А Меси? Той се разписа 40 пъти в 51 мача за своя клуб и за Аржентина. Така че, защо Левандовски, Бензема и Салах са достойни кандидати, а Меси - не?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички