Прави ли Меси тима на ПСЖ по-слаб?


Прави ли Меси тима на ПСЖ по-слаб?
Снимка: Getty Images

3680 0

Дебютът на Лионел Меси с екипа на ПСЖ в Шампионска лига определено не оправда очакванията и разочарова. Парижани не успяха да победят тима на Брюж след равенство 1:1 на старта на груповата фаза, като мнозина упрекнаха атаката на отбора, където действаше атомното трио Неймар, Мбапе и Меси.

Бившият английски национал Майкъл Оуен, който е носител на Златната топка за 2001 година, е на мнението, че Лионел Меси е във вреда на отбора на Маурисио Почетино. Причината, според Оуен, е, че аржентинският специалист винаги търси баланс в линиите на своите отбори, но с идването на Меси това е почти невъзможно.

Оуен смята, че играчите на ПСЖ са страхотни футболисти като индивидуалности, но не могат да играят като отбор. Според него трансферите на Джанлуиджи Донарума и Серхио Рамос са много по-смислени за ПСЖ, отколкото привличането на Меси, защото парижани така или иначе разполагат с класна атака и не са се нуждаели от подсилване в тази зона. 

„Колкото и да се прехласваме по този отбор на ПСЖ, с тези нападатели, истината е, че всички те са феноменални играчи, но като индивидуалности. И точно тези три индивидуалности правят отбора по-слаб. Не знам защо ги смятат за един от фаворитите за трофея в Шампионска лига. Смятам, че английските отбори са далеч, далеч по-добри“, каза Оуен пред BT Sport.

„По мое мнение привличането на играчи като Джанлуиджи Донарума и Серхио Рамос повече ти увеличават шансовете за триумф в Шампионска лига, отколкото привличането на Меси", добави още той. Критика дойде и от страна на Серхио Агуеро, който смята, че неговият сънародник е изглеждал "загубен" при дебюта му в Лига 1 (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички