Катастрофа! Сериозно затъване и антирекорди за Германия преди Евро 2024


Катастрофа! Сериозно затъване и антирекорди за Германия преди Евро 2024
Снимка: Getty Images

3294 0

Катастрофалното представяне за Германия продължава, след като загуби с 1:4 от Япония в приятелска среща. Това само затвърждава лошата серия и форма, в която немският тим се намира още след Мондиал 2022.

Катастрафа след катастрофа за Германия

Отборът на Ханзи Флик така и не съумя да се противопостави на играта на японците и загубата има бе напълно закономерна. С нея отборът записа и незавидни рекорди. За първи път през 21-ви век Германия записа три поредни загуби. Предните две бяха срещу отборите на Полша и Колумбия.

Освен това германците имат 4 загуби, 1 равенство и само 1 победа след Мондиал 2022, когато също отпаднаха срамно в групите, където бяха заедно с Испания, Япония и Коста Рика. Именно в групата Япония отново победи именития си съперник с 1:2. Като това бе първа победа за тях срещу немците, а вече може да се похвалят с две поредни.

Ханзи Флик също не може да се похвали с добра статистика. Вече има 6 загуби в 25 двубоя, начело на националния отбор, включително последните три последователни. Той има едва 48% успеваемост начело на тима. За сравнение - в Байерн Мюнхен, загуби само 7 мача в 86 двубоя, а спечели цели 70!

Следващият приятелски мач на Германия ще бъде на 12 септември срещу Франция. Германците се класират автоматично за Евро 2024, тъй като ще бъдат домакини на турнира в своята страна. След двубоя Ханзи Флик опита да оправдае и обясни причините за тежката загуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички