Ханзи Флик обяви кой ще е новият капитан на Германия


Ханзи Флик обяви кой ще е новият капитан на Германия
Снимка: GettyImages

855 0

Селекционерът на Германия Ханзи Флик обяви кой ще бъде новият капитан на тима. Това ще е халфът на Барселона Илкай Гюндоган, който взима лентата от Мануел Нойер. Вратарят все още се възстановява след счупването на крака преди над 8 месеца.

Нови капитани в Германия

"Изключително щастлив съм от този вот на доверие. За мен е голяма чест да водя този млад отбор. Наясно съм каква отговорност е това", каза Гюндоган. Все още не е ясно дали Гюндоган ще продължи да бъде първи капитан на Бундестима и на домашното Европейско първенство, което ще се проведе следващото лято.

Гюндоган бе капитан на Манчестър Сити през миналия сезон и изведе "гражданите до исторически требъл - титлата в Англия и трофеите от Шампионска лига и ФА Къп. След това премина като свободен агент в Барселона. Гюндоган ще носи лентата в утрешната контрола на Германия срещу Япония, която ще се играе във Волфсбург. Втори капитан ще бъде халфът на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих. В състава пък бе върнат Томас Мюлер за предстоящите двубои.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички