Карло Анчелоти коментира отказването на Серхио Рамос от националния отбор на Испания


Карло Анчелоти коментира отказването на Серхио Рамос от националния отбор на Испания
Снимка: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

1303 0

Опитният наставник на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, каза няколко думи за оттеглянето на Серхио Рамос от националния отбор на Испания. Бившият треньор на защитника не коментира дали решението е правилно или не, а само, че във футбола годините нямат значение - важното е какво показваш на терена:

"Проблемът с възрастта е един и същ както при ветераните, така и при младите футболисти. Ако един играч се справя добре - не трябва да се гледа паспорта му. Ако даден футболист е на 17 и заслужава да играе - позволи му да го направи. Същото е и при 37-годишните".

"Един треньор трябва да преценява какво се случва на терена всеки ден, във всяка тренировка, дали играчът е добре и дали може да се представи на ниво, без значение от неговата възраст", обясни Анчелоти, цитиран от "Fotmob", а след това даде два конкретни примера:

"Понякога са ми казвали, че не използвам достатъчно юноши, но забравят, че сложих Джиджи Буфон на вратата, когато беше на 17 и в началото на своята кариера. Тогава го направих просто защото беше много добър, по-добър от останалите".

"Шампионската лига е печелена от 39-годишен като Паоло Малдини, който тренираше веднъж седмично, но играеше, защото беше по-добър от другите. Това е - ако си по-добър, трябва да играеш!", отсече за финал треньорът на Реал Мадрид.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Карло Анчелоти защити Барселона: Във футбола няма подкупи и корупция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички