"Тази сутрин получих обаждане...": Отказали са легендата Серхио Рамос от Испания


"Тази сутрин получих обаждане...": Отказали са легендата Серхио Рамос от Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

4736 0

Легендата и дългогодишен капитан на Испания - Серхио Рамос, обяви преди броени минути в социалните медии, че се оттегля от националния тим на родината си. 

Решението му идва в изненадващ момент пред началото на квалификациите за Евро 2024 през март, като всъщност решението на опитния бранител е било породено от външни фактори, съобщи самият Рамос с публикация в мрежите. 

Оказва се, че по-рано през днешния ден футболистът на ПСЖ е бил потърсен от новия селекционер на Испания - Луис де ла Фуенте, който наследи поста от Луис Енрике след Мондиал 2022. 

Специалистът е обяснил на 36-годишния бивш световен и европейски шампион, че повече няма да му се разчита независимо от ситуацията, като Рамос споделя голямото си съжаление от положението, в което бива поставен. 

Позицията на Рамос, с която се оттегли от националния отбор на Испания

"Дойде времето. Време е да се сбогувам с националния отбор на Испания. "Ла Роха". Тази сутрин получих обаждане от настоящия старши треньор, който ме информира, че не съм и няма да бъда част от неговите планове, независимо от това как се представям или какво правя в кариерата си.

С болка в сърцето, това е краят на един път, който се надявах да се простира по-далеч и който ще завърши с по-добър вкус, наравно с целия успех, който постигнахме с "Ла Роха". Искрено вярвам, че това пътуване заслужаваше да приключи по мой избор или защото представянето ми не беше на ниво, достойно за нашия национален отбор. Не заради възрастта ми или други причини, които, въпреки че не съм ги чувал директно, със сигурност съм усетил. Защото възрастта сама по себе си не е добродетел или недостатък; това е просто число, което не е непременно свързано с представянето или способностите. Възхищавам се и завиждам на играчи като Модрич, Меси и Пепе. Те са същността на традицията, ценностите, меритокрацията и справедливостта във футбола.

За съжаление при мен няма да е така, защото футболът не винаги е честен и никога не е просто футбол.

Това е нещо, което трябва да приема, макар и с тази тъга, която споделям с вас, но и с високо вдигната глава и съм благодарен за всички тези години и за вашата подкрепа. Тръгвам си с незабравими спомени, всички титли, за които сме се борили и празнували заедно, и огромната гордост, която изпитвам като испанския национал, с най-много мачове в историята. Тази значка, тази фланелка и тези фенове, всички вие, ме направихте щастлив. Ще продължа да подкрепям страната си със страстта на някой, който има достатъчно късмет да я представлява гордо 180 пъти. Благодаря от сърце на всички, които повярвахте в мен!", сподели за случилото се Рамос в социалните мрежи.

Вижте успехите и историята на Серхио Рамос с Испания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички