Карим Бензема за модерния футбол: Колкото повече го уважаваш, толкова повече ти се отблагодарява


Карим Бензема за модерния футбол: Колкото повече го уважаваш, толкова повече ти се отблагодарява
Снимка: Getty Images

942 0

Суперзвездата на Реал Мадрид - Карим Бензема, разкри, че целта на модерния нападател вече е различна. Според него, пред играчите на този пост не стои задачата единствено да вкарват, но и да се включват в разиграванията със своите съотборници, с които да биват създавани положения.

В интервю пред "Telefoot" тази неделя френският таран на "кралския клуб" бе попитан относно какво е да си централен нападател в днешно време, предвид значителните промени във футбола. Бензема от своя страна отговори, че неговата задача, както и тази на колегите му на същата позиция вече не се изразява в това да стоиш в наказателното поле и да бележиш. Нещо, което може лесно да бъде предотвратено от една солидна защита.

"Колкото повече мислиш за играта и проявяваш уважение към футбола, толкова повече голове ще вкараш. Просто е", коментира Бензема, споделяйки защо мисли по този начин.

"Ако мислиш единствено как да реализираш и се изправиш срещу двама добри защитници, всичко приключва. По този начин нямаш възможност да играеш с едно докосване, не можеш да се движиш. Единственото, което можеш, е да вкарваш", допълни още той.

Бензема бележи значителен спад във формата си през новия сезон, който може да бъде отдаден на контузиите, които го съпътстваха. Към момента той има 14 гола и 4 асистенции в 22 мача във всички турнири - значително по-малко в сравнение с изминалата кампания, в която записа изумителните 44 попадения и 14 голови подавания в 46 двубои.

Ето от кого зависи бъдещето на Бензема в "кралския клуб" според медиите в страната

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички