Реал Мадрид иска Юрген Клоп да наследи Карло Анчелоти


Реал Мадрид иска Юрген Клоп да наследи Карло Анчелоти
Снимка: Getty Images

2401 0

Реал Мадрид се е свързал с Юрген Клоп и е дискутирал с германеца неговите планове за следващите години. Роденият в Щутгарт треньор е начело на Ливърпул от 2015-а година и се утвърди със статут на легенда на клуба с оглед успехите, които направи през годините.

През сезон 19/20 той изведе тима до първа титла от ерата на Висшата лига и спря серията от 30 години без спечелване на шампионата. Сезонът преди това Ливърпул победи Тотнъм на финала в Шампионската лига, а в допълнение той спечели с „червените“ всички възможни трофеи, за които се състезават мърсисайдци.

През този сезон обаче Ливърпул се представя слабо и е десети с 29 точки след 20 мача, а според El Nacional клубът от Ла Лига е направил връзка с германеца. Карло Анчелоти, който сега води „лос бланкос“, е с дискусионно бъдеще, а контрактът на италианеца е до лятото на 2024-а година.

Има спекулации дори, че Реал ще се раздели с Карлето след края на този сезон, макар преди броени дни неговият отбор да спечели Световното клубно първенство след успех на финала с 5:3 срещу Ал-Хилал. Въпреки това тимът не играе добре и е втори в Ла Лига, като е твърде вероятно големият съперник – Барселона, да стане шампион през тази година и именно поради това бъдещето му е неясно.

Реал ще се изправи срещу Ливърпул на Юрген Клоп пък на осминафиналите в Шампионска лига по-късно през този месец. А кой номер трофей беше последният за Реал Мадрид, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички